DOLAR 32,3445
EURO 35,0227
ALTIN 2307,135
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

71 yaşında Afrika’nın zirvesine tırmandı

71 yaşında Afrika’nın zirvesine tırmandı
15.03.2020
5
A+
A-

Muğla’nın Datça ilçesinde yaşamını sürdüren 71 yaşındaki Doğan Can, üye olduğu dağcılık kulübüyle sık sık tırmanışlara katılıyor.

2016 yılında Fas’taki Atlas Dağlarının 4200 metrelik zirvesi Jabel Topcal Tepesine çıkan Can, 2017’de Moğolistan, 2018’de Peru’da zirve tırmanışları yaptı.

2019’da ise dünyanın en yüksek dağı Everest Dağının ana kampı olan Base Kampına çıkan Can bu kez Afrika’da tırmandı.

71 yaşında Afrika'nın zirvesine tırmandı

AFRİKA’NIN ZİRVESİNE TÜRK BAYRAĞI DİKTİ

10 kişilik ekip arkadaşlarıyla birlikte hedef yükselten Can, geçtiğimiz Şubat ayında Afrika kıtasının en yüksek dağı olan Tanzanya’daki 5895 metrelik Kilimanjaro’nun zirvesine Türk bayrağını dikti.

71 yaşında Afrika'nın zirvesine tırmandı

TIRMANIŞ 5 GÜN SÜRDÜ

5 gün süren zorlu tırmanışı bu yaşta başaran ilk Türk unvanının sahibi olan Doğan Can, “Rehber ile 10 kişilik grubumuz planlama yaparak tırmanışa geçtik. 4. günün sonunda zirve öncesi ana kamp denilen Barafu Kampına akşam üstü vardık. O gün çok yoğrulduk, zaten uykusuzluk ve yorgunluktan çok kötü bir haldeydik. 5. gün sabah 06.00’da zirve yürüyüşüne geçtik. Zirveye yaklaştığımızda eksi 12 dereceyi gördük. Zirveye son 200 metre kaldığında artık gücümüz, enerjimiz bitmek üzereydi. Kar ve soğuk vardı. 8,5 saatte Kilimanjaro’nun zirvesine ulaştık. 10 dağcının ekip olarak bu tırmanışı tamamlaması büyük bir başarı. Ve yine Türkiye’de 71 yaşında bir dağcının ilk defa Kilimanjaro’da zirve yapmış olmasından da ayrıca mutluyum.” dedi.

71 yaşında Afrika'nın zirvesine tırmandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.