DOLAR 32,5648
EURO 34,9961
ALTIN 2422,416
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

99/4 askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yerleri ne zaman belli olacak?

Askerlik yerleri ne zaman belli olacak? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılmaya başladı. 20 Ağustos tarihine kadar askerlik için başvuruda bulunan adaylar arasından askerlik tercih işlemleri 31 Ağustos tarihine kadar alındı. 99/4 askerlik yerleri için asker adayları heyecanlı. Er adayları askerlik yerleri bilgisini e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Askerlik yerleri ne zaman belli olacak? diye araştıranlar için yanıtı haberimizde sizlerle..

99/4 askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yerleri ne zaman belli olacak?
10.09.2019
18
A+
A-

 

Askerlik yerleri ne zaman belli olacak? sorusu Kasım Celp döneminde askerlik vazifesini yerine getirecek olan adaylar tarafından merak ediliyor. Yeni askerlik sistemi kapsamında hayata geçirilen ve yoğun ilgi gören yedek astsubaylık uygulamasına kısa sürede 9 bine yakın yükümlü başvuru yaptı.Başvuru tarihleri 20 Ağustos tarihine kadar uzatımıştı. Şimdi gözler 99/4 askerlik yerlerinde. Askerlik yerleri ne zaman belli olacak? diye araştıranlar için yanıtı haberimizde sizlerle..

99/4 ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Askerlik yerleri henüz belli olmadı. Seçim ve sınıflandırma sonuçlarının Milli Savunma Bakanlığınca 23 Eylül 2019’da e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacağı belirtilirken, bu yükümlülerin tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacakları açıklandı.

Seçim ve sınıflandırma sonucunda, bir ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile yedek astsubay adaylarının 1 Kasım 2019’da, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Ekim 2019’da, ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Kasım 2019’da, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanların da 2 Aralık 2019’da tertip edildikleri birliklere sevk edilecekleri bildirildi.

ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Er adayları askerlik yerleri bilgisini e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. e-Devlet’e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT’den kimlikleri karşılığında alabilecekler.

T.C kimlik numarası ve PTT’den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıkladıktan sonra kendilerini kapsayan hizmeti seçmeli. “Hizmet Adı” kutucuğuna kısa dönem askerler “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama”, uzun dönem askerler ise “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama” ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

‘Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu’ ya da ‘Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama’ butonuna tıklayacak olan er adayları, askerlik yerlerini bilgisini edinebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

YEDEK ASTSUBAY BAŞVURULARI NASIL YAPILDI?

Yeni askerlik sistemindeki uygulamalara yönelik başvuru işlemleri e-devlet ve askerlik şubelerinden alındı. Yedek subay ve yedek astsubaylık hakkına sahip olanlardan 2019’da silah altına alınmak isteyip yoklaması olmayanlar, temmuz ayı içinde yoklamalarını yaptırıp bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yaptı.

Yükümlülerin hak kaybının önlenmesi için de müracaat süresi 20 Ağustos’a kadar uzatıldı.

2019’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar ise 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenlerden seçilmeyen yükümlüler, askerlik hizmetini erbaş/er olarak yerine getirecek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.