DOLAR 32,3744
EURO 34,9958
ALTIN 2325,223
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

ABD ve Slovenya’dan 5G için önemli iş birliği

ABD ve Slovenya, “5G Temiz Ağ Güvenliği” için iş birliği protokolü imzaladı.

ABD ve Slovenya’dan 5G için önemli iş birliği
16.08.2020
11
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Avrupa turunun ikinci durağında Slovenya’nın Bled şehrinde Başbakan Janez Jansa ile ortak basın toplantısı düzenledi. Jansa ile “5G Temiz Ağ Güvenliği” için iş birliği protokolü imzalayan Pompeo, “Özgür uluslar, otorite tehditlerine karşı koyabilmek için beraber çalışmak zorunda.” dedi.

Pompeo, Slovenya’nın 5G ağı için Ericsson ile anlaştığını ve bu İsveç markasının Huawei’ye oranla çok daha güvenilir bir alternatif olduğunu belirterek, “Zaman, Çin Komünist Partisi ve bilgiyi kontrol etme çabalarının aleyhine işliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Jansa ise ülkesinin gelecekte de ABD ile ortak çalışmalar yürütmekten büyük memnuniyet duyacağını söyleyerek, Slovenya’nın bilişim teknolojileri noktasında kendisini oldukça geliştirdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile görüşen Pompeo’nun, Avrupa turunun üçüncü durağı olan Avusturya’nın başkenti Viyana’ya hareket edeceği bildirildi.

ABD’nin Huawei tepkisi

Uzun zamandır 5G konusunda özellikle Avrupa’daki müttefikleriyle kendi ağlarını geliştirme çağrısında bulunan ABD yönetimi, Huawei şirketinin 5G ağlarının dışında tutulmasını talep ediyor.

Dışişleri Bakanı Pompeo, 15 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Çin yönetiminin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki insan hakları ihlallerine “materyal sağladığını” iddia ettiği Çinli teknoloji firması Huawei’nin bazı çalışanlarına vize kısıtlaması getirmişti.

Pompeo ayrıca, 23 Temmuz’daki açıklamasında, “Huawei’ye masum bir telekomünikasyon firması gibi davranmayı bıraktık ve artık bu firmaya gerçek adıyla ‘ulusal güvenlik tehdidi’ olarak hitap ediyor ve ona göre davranıyoruz.” diye konuşmuştu.

Kaynak Hürriyet

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.