DOLAR 32,3653
EURO 35,0125
ALTIN 2325,333
BIST 9139,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, canlı yayında gündemi değerlendirdi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Twitter’ın bazı hesapları kapatmasıyla ilgili, “Bu siyasi bir meseledir. Twitter tamamıyla siyasallaşmıştır.” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, canlı yayında gündemi değerlendirdi
19.06.2020
26
A+
A-

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, A Haber’de yayımlanan Memleket Meselesi programında Cansın Helvacı’nın sorularını yanıtladı.

AA’nın aktardığı habere göre, Kurtulmuş, Twitter’ın Türkiye’deki bazı hesapları kapatmasıyla ilgili soru üzerine, Twitter’ın bir siyaset mecrası olmadığını, kuruluş gayesinin sosyal ağlar üzerinden insanlara hizmet sunmak olduğunu söyledi.

Herhangi bir hesabın hangi fikirleri gündeme getireceğine karar vermenin Twitter’ın vazifesi olmadığını ifade eden Kurtulmuş, Twitter’ın içerik kontrolünü yapabilecek bir mekanizmaya da sahip olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Twitter’ın “nihayetinde bir şirket olduğunu” hatırlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“KAPATMA KARARI GAYRİİNSANİ”

Alınan kararın fikir özgürlükleri, insan hakları, demokrasi, ticaretin serbestisiyle de bağdaşmadığını vurgulayan Kurtulmuş, bunun “gayriinsani bir durum” olduğunun altını çizdi.

Sosyal ağa katılan herkesin etik kurallar içinde hareket edeceklerini, kimseye hakaret etmeyeceklerini, provokasyon yapmayacaklarını, kin, nefret, ırkçılık üzerinden insanları bölmeyeceklerini sözleşmeyle taahhüt ettiklerini hatırlatan Kurtulmuş, herhangi bir hesapla ilgili böyle bir durum ortaya çıkarsa bunu ayrıklamanın da Twitter’ın vazifesi olduğunu kaydetti.

Twitter’ın bunların hiçbirisi ortada yokken böyle bir karar verdiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları dedi:

Kurtulmuş, Twitter’da birtakım terör gruplarıyla irtibatlı olanların istedikleri şekilde fikirlerini yayabildiklerini de anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE SÜRECİ

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecindeki çalışmalarda yakalanan başarıda Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin sağladığı esnekliklerin olumlu etkileri olduğunu anlattı.

Kurtulmuş, tehditin 83 milyona karşı olduğunu düşünerek bunu politize etmeden ilgili bütün kurum ve kuruluşların koordinasyon içinde çalışması prensibiyle konuya yaklaştıklarını söyledi. Son 18 yılda sağlık alanındaki büyük yatırımların karşılığını aldıklarını ifade eden Kurtulmuş, özellikle İstanbul’da son derece büyük imkanları olan hastanelerin açıldığını hatırlattı.

Pandemi sürecinde açılışları hızlandırılan hastanelerin de katılımıyla Türkiye’de “muazzam bir altyapı oluştuğunu” vurgulayan Kurtulmuş, şunları dedi:

“FEVKALADE ETKİLİ TEDBİRLER ALINDI”

Bütün bakanlıkların da koordinasyon içinde hareket ettiğini anlatan Kurtulmuş, sağlık alanındaki tedbirlerin yanında ekonomik alanda da üretimin durdurulmaması için tedbirler alındığını kaydetti. Kurtulmuş, “Ekonomide fevkalade yerinde, zamanında etkin tedbirlerle Türkiye ekonomisinin olabilecek en az zayiatla bu süreci atlatabileceği imkanlar ortaya konuldu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kendi solunum cihazlarını ve maskelerini üretebilir hale geldiğini ve başka ülkelere de yardım ulaştırdığını kaydeden Kurtulmuş, bu süreçte devlet-millet yakınlaşmasının Vefa Sosyal Destek Grupları ile sağlandığının altını çizdi.

Yürütülen çalışmaların dünyada da takdir edildiğine değinen Kurtulmuş, “İçeride salgınla mücadele edebilen, milletiyle omuz omuza hareket edebilen, aynı zamanda da yurt dışındaki faaliyetlerini sürdürebilen çok güçlü bir Türkiye imajı ortaya çıktı.” dedi.

Böyle zor bir süreçte dahi “acımasızca tavırlarda bulunanlar” olduğuna işaret eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASI

Numan Kurtulmuş, Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin soru üzerine, bunu siyasi bir konuymuş gibi gündeme getirmeyi doğru bulmadığını dile getirdi.

Ayasofya’nın, milletin İstanbul üzerinden Anadolu topraklarını sahiplenmesinin belgesi olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları dedi:

Ayasofya’nın müze olmasının zamane şartları içinde kabul edildiğini hatırlatan Kurtulmuş, tarihi yapının bir külliye olduğunun altını çizdi. Ayasofya Külliyesi’nin tamamının da Fatih vakfiyesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“HERKES KENDİ TIYNETİNDE OLANI ORTAYA KOYAR”

Gezi Parkı eylemleri sırasında duvarlara “Zulüm 1453’te başladı.” diye yazılar yazıldığını da hatırlatan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

Ayasofya ile ilgili kararın nasıl verileceğinin aynı zamanda bir “egemenlik meselesi” olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

Kurtulmuş, bazı televizyon kanallarında “Hortlamış bir Bizanslı gibi konuşan” kişilere rastlamaktan da üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Erken seçimin gündeme neden tekrar taşındığına yönelik sorusu üzerine Kurtulmuş, salgının başladığı ilk 1,5 ayda muhalefet cephesinden çok fazla bir şey çıkmadığını çünkü başarılı, titiz, dikkatli ve teyakkuz halinde bir süreç yönetildiğini, daha sonra muhalefetin gündemi saptırmak için belli konuları gündeme getirdiğini ifade etti.

Bu konulardan birisinin darbe söylentileri olduğunu ve parti, hükümet olarak gerekli her türlü cevabı ortaya koyduklarını belirten Kurtulmuş, daha sonra erken seçim meselesinin gündeme getirildiğini söyledi.

Kurtulmuş, erken seçimin konuşulabilmesi için erken seçimi gerektiren rasyonel şartların olması gerektiğinin altını çizerek, Türkiye’de şu anda erken seçimle ilgili en ufak bir rasyonel şartın mevcut olmadığına dikkati çekti.

Erken seçimin Türkiye’nin gündemi olmadığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“PARLAMENTONUN RENGİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ TÜRKİYE’NİN BİLMEDİĞİ BİR MESELE DEĞİLDİR”

Numan Kurtulmuş, milletvekili transferlerine yönelik çalışmaya neden gerek duyulduğu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili transferlerine dair açıklamalarını demokratik ve siyasi ahlak bakımından uygun görüp görmediğine ilişkin sorulara, şöyle yanıt verdi:

“HEM HDP’NİN OYUNU ALALIM HEM DE GÖLGESİ ÜSTÜMÜZDE OLMASIN İSTİYORLAR”

Kurtulmuş, HDP’nin yürüyüş çağrısına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Kurtulmuş, böyle bir ortamda böyle bir yürüyüşün ne amaçla yapılmak istendiğinin, bunun Türkiye demokrasisine ne katkısı bulunduğunun gerçekten ciddi bir soru işareti olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“TÜRKİYE’DE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE İTTİFAKLARIN YAPILMASI İÇİN YASAL DÜZENLEME MEVCUTTU”

Kurtulmuş, “HDP’li Pervin Buldan ‘Bundan sonra kapalı kapılar ardında ittifak yok, her şey şeffaf olacak.’ çıkışında bulundu. Onun ardından ‘Yanlış anlaşıldım, bahsettiğim seçim ittifakı değil geniş çaplı bir demokrasi ittifakı çağrısıydı.’ dedi. Bir parti seçim ittifakı yapmayacaksa ne ittifakı yapabilir? Geniş demokrasi ittifakından kasıt nedir?” sorusu üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

“ARTIK TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ’DE ETKİLİ BİR ÜLKEDİR”

Türkiye’nin Libya ile geçen yıl sonunda imzaladığı Deniz Mutabakat Anlaşmasının ülkenin tarihi bakımından önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye olmadan Doğu Akdeniz’de herhangi bir şekilde karar alınamayacağının gündeme geldiğini anlattı.

Bu meselenin sadece Türk karasularının Libya’ya kadar olan bölgede uzaması olmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin önündeki duvarın yıkılması olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

Numan Kurtulmuş, “Hafter gittikçe güç kaybediyor. Rusya’nın da destek verdiğini biliyorduk. Bu konuda bir değişiklik söz konusu olabilir mi?” sorusuna şu karşılığı verdi:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.