DOLAR 32,3443
EURO 35,1143
ALTIN 2310,219
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Arkadaşlık uygulamaları 10 milyon kullanıcının verilerini topladı

Arkadaşlık uygulamaları 10 milyon kullanıcının verilerini topladı
08.09.2019
3
A+
A-

Son yıllarda kullanımı bir hayli artan popüler arkadaşlık uygulamalarının, yeteri kadar güvenli olmadığı zaten biliniyor. Saldırganlara göre ise arkadaşlık uygulamaları veri bakımından adeta bir altın madeni gibi, çünkü birçok kullanıcı yeni arkadaşlar edinmek için birçok gizli bilgisini uygulamalar ile paylaşmaktan çekinmiyor.

En çok kullanılan arkadaşlık uygulamalarının mobil uygulalama programlama arayüzlerinde, kötü niyetli kişilerin rahatlıkla kullanıcıların verilerine erişmesini sağlayan yeni bir güvenlik açığı tespit edildi.

uygulama

KULLANICI ADININ BİLİNMESİ YETİYOR

Saldırganlar, yalnızca kullanıcı adından konum bilgisi dahil birçok bilgiye kolaylıkla erişebiliyor. Romeo, Grindr, 3Fun ve Recon uygulamalarında tespit edilen söz konusu saldırıdan yaklaşık 10 milyon kişinin etkilendiği belirtiliyor. 3Fun kullanıcılarının ise sadece konum verilerinin değil, sohbet geçmişi ve fotoğraflarının da sızdırıldığı iddia edildi.

Son zamanlarda yaşanan gizlilik skandalları nedeniyle verilerinizin ele geçirilmesini istemiyorsanız, herhangi bir uygulamayı kullanmaya başlamadan önce araştırma yapmakta fayda var. Öyle görünüyor ki gelecekte de kullanıcıların birçok verisi ele geçirilmeye devam edecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.