DOLAR 32,3286
EURO 35,0825
ALTIN 2297,621
BIST 8984,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Bakan Çavuşoğlu Lübnan’a gitti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Beyrut’a gitti. Oktay’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Bakan Çavuşoğlu Lübnan’a gitti
08.08.2020
20
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beyrut’ta meydana gelen patlamayla sarsılan Lübnan’a bugün ziyarette bulunacak.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Hassan Diyab ile görüşecek olan Oktay’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik edecek.

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı UMKE ve Türk Kızılayı, şiddetli patlamanın yaşandığı Beyrut Limanı’nda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Beyrut’ta Türk ekiplerin çalışmaları hakkında da bilgi alacak.

Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos’ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut’u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154’e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

Kaynak Akşam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.