DOLAR 32,3248
EURO 35,0661
ALTIN 2308,233
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Esad’a rest: Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, El Salvador Dışişleri Bakanı Alexandra Hill ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Esad’a rest: Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor 
21.08.2019
8
A+
A-

Suriye’nin İdlib bölgesinde TSK konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, “Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor. Askerimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız. Bir an önce siyasi sürece odaklanmamız lazım. Zaten eylülde Türkiye- Rusya-İran üçlü zirvesi gerçekleşecek” ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, bu saldırıdan sonra Rus makamlarıyla her düzeyde temaslarının sürdüğü bilgisini vererek gözlem noktalarının güvenliği için gerekeni yapacaklarını vurguladı ve “9. Gözlem Noktası’nı başka yere taşıma gibi bir niyetimiz yok” dedi. 

Harekat planı hazır 

Çavuşoğlu, ABD ile varılan güvenli bölge mutabakatına ilişkin şunları söyledi:  “İkinci Münbiç süreci olmaz. Farklı düşündüğümüz alanlarda tabii ki biz müzakeremizi sürdüreceğiz. Olmazsa kendi planımız hazır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.