DOLAR 32,4931
EURO 34,7458
ALTIN 2487,529
BIST 9494,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Fransızlar Polonya’da ticari araç üretecekler

Citroen, Peugeot, Ds ve Opel’in sahibi Fransız PSA Grubu, Opel’i çatıları altına almalarının ardından yeni işleyiş planlarına başladılar. Polonya için devreye konulan yeni planda yeni hafif ticari otomobiller yollara çıkacak.

Fransızlar Polonya’da ticari araç üretecekler
19.08.2019
27
A+
A-

Üretim ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Yann Vincent yapmış olduğu değerlendirmede: “Gliwice (Polonya) tesisimize yönelik müjde niteliğindeki bu haber Avrupa genelinde sinerji ve verimlilikle uygulamakta olduğumuz Mükemmel Tesis Programımızın başarılı olduğunu gösteriyor. Endüstriyel performans, hafif ticari araç pazarına daha fazla odaklanma ve müşterilerimize bu segmentte tüm markalarımızla en iyisini sunma noktasında çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

Groupe PSA Gliwice Fabrikasını yöneten Andrzej Korpak ise: “Büyük hacimli van üretiminin başlaması, Gliwice (Polonya) tesisinin geleceği için çok önemli bir kilometre taşı. Bu aynı zamanda ticari müşterilerin memnuniyeti için en yüksek verimlilik ve kalite seviyesine ulaşma zorunluluğunu da beraberinde getiriyor. Üretim süreçlerimizi bu tür bir aracın üretimine hızla adapte edecek ve bize duyulan güveni boşa çıkartmayacağız.” şeklinde konuştu.

Avrupa hafif ticari araç pazar lideri olan Groupe PSA, Avrupa’daki pazar payını daha da artırmayı ve diğer bölgelerdeki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Val di Sangro, İtalya’da bulunan ve FCA/PSA ortak girişimi olan SevelSud fabrikası; Peugeot Boxer, Citroën Jumper ve Fiat Ducato olmak üzere büyük hacimli van üretimi ile son üç yılda üretim kapasitesini aştı.

Opel ve Vauxhall markalarının ortak büyük hacimli van platformuna geçişi, ek üretim kapasitesi gerektiriyor. Groupe PSA, potansiyelini ve rekabet gücünü artırmak için Gliwice (Polonya) üretim kapasitesini artırmaya karar verdi. Tesis, artan hafif ticari araç taleplerini karşılamak üzere dönüştürülecek ve büyük hacimli vana ait özel platform için uyarlanacak. Tesisin yapılacak olan yatırımla yılda 100.000 büyük hacimli van üretmesi planlanıyor.

Peugeot, Citroën, Opel ve Vauxhall markalarının büyük hacimli van segmentindeki üretim kapasitelerinin artması, Groupe PSA’nın 2021 yılından itibaren müşterilerine daha fazla araç sunmasını ve 10 yıldan daha uzun bir süre Gliwice (Polonya) bölgesinde üretime devam etmesini sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.