DOLAR 32,3356
EURO 35,1373
ALTIN 2235,526
BIST 8729,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

İLÇE KAYMAKAMIMIZ NAZLI DEMİR’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

İLÇE KAYMAKAMIMIZ NAZLI DEMİR’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
29.08.2020
93
A+
A-

Bugün, aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla neticelendirerek Anadolu’nun ebedî Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 98. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

26 Ağustos 1071’de Malazgirt Meydan Muharebesi ile kazanılan zaferle Anadolu’nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş; yine 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırılarak ilelebet payidar kalacak yeni Türk devletinin temeli sağlamlaştırılmıştır. Bu zafer, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları da cesaretlendirerek bu uğurdaki mücadelelerine yön veren bir zafer olması itibariyle de ayrı bir anlam ve önem ifade etmektedir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı; zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizin azim ve karlılığı ile kazanılan zaferlerin ardından 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlandırılmıştır. 30 Ağustos, aziz milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceği; istiklal ve istikbali için yekvücut mücadele edeceği; birlik, beraberlik ve iman gücüyle aşamayacağı engel olmadığını tüm cihana güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır. Aziz milletimiz bu şanlı zafer ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir.
Bilinmelidir ki; dün olduğu gibi bugün de millet olarak geçmişten aldığımız ilhamla şehitlerimizin bizlere bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecek, bizden sonraki nesillere de gurur duyacakları bir vatan bırakmak temel hedefimiz olacaktır.

Bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, kanıyla, canıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.