DOLAR 32,5121
EURO 34,9428
ALTIN 2432,802
BIST 9788,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

İngiliz turistler Türkiye’de mutlu: Kalite çok yüksek

İngiliz turistler Antalya ve Muğla’ya yoğun ilgi gösteriyor. İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Chilcott turistlerin Türkiye’de mutlu olduğuna dikkat çekerek, “Hiçbir İngiliz turistten şikayet almadık” dedi.

İngiliz turistler Türkiye’de mutlu: Kalite çok yüksek
09.08.2020
191
A+
A-

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, İngiliz turistlerin Türkiye’de tatil yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Şu ana kadar hiçbir İngiliz turistten şikayet almadık. Türkiye’de turizm sektöründe verilen hizmet kalitesi çok yüksek” dedi. Salgının özellikle fakir ülkelerde daha fazla ilerlediğini aktaran Chilcott, gelişmemiş ülkelerin bu ülkelere sağlık sistemlerini ilerletmeleri yönünde yardımcı olmaları gerektiğini dile getirdi. Chilcott, “Pandemi döneminde Türkiye salgınla mücadele ederken İngiltere’ye de tıbbi malzeme yardımı gönderdiği için müteşekkiriz” diye konuştu.İngiltere’den Türkiye’ye uçuşların sürdüğüne değinen Chilcott, şunları söyledi:

GÜVENLİ ÜLKELERDEN

“Haziran sonunda İngiliz hükümeti seyahat tavsiyesini yeniledi. O tarihe kadar dünyanın herhangi bir yerine gerekli olmadığı sürece gidilmemesi gerektiği yönündeydi. Bu tarihten sonra birkaç ülkenin güvenli olduğunu, İngiliz turistlerin bu ülkelere seyahat edebileceğine dair karar verildi. Bunlar, virüsü kontrol altına alan ülkelerdi. Türkiye de bu ülkelerden yani gidilebilecek yeşil ülkelerden biriydi ve seyahat tavsiyemizde yerini aldı.”

KARANTİNAYA GİRİLMEYECEK

Büyükelçi Chilcott, karantina uygulamalarını da gözden geçirdiklerini, ilk grupta yer alan Türkiye’ye seyahat edecek İngiliz turistlerin tatilden dönünce karantinaya alınmayacağını bildirdi. İngilizlerin Türkiye’ye gelmeleri için kapıların açık olduğunu vurgulayan Chilcott, “İngiltere’den 15 Temmuz’da uçuşlar başlamıştı. Antalya ve Muğla Dalaman’a yoğun geliyorlar” ifadelerini kullandı. 

Kaynak Akşam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.