DOLAR 32,4913
EURO 34,7524
ALTIN 2491,388
BIST 9515,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Instagram TikTok’u tahtından ettirecek Reels’i duyurdu!

Son dönemin popüler uygulamalarından TikTok dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyordu. Sosyal medya uygulaması Instagram TikTok’a rakip olacak Reels özelliğini duyurdu. 50’den fazla ülkede kullanıma sunulan Instagram Reels özelliği 15’er saniyelik videoların çekilmesini ve bu videoların düzenlenmesini sağlıyor.

Instagram TikTok’u tahtından ettirecek Reels’i duyurdu!
08.08.2020
37
A+
A-

Instagram popüler video uygulaması TikTok’a karşı hamlesini yaptı. Çin’de Douyin ismiyle bilinen kısa video çekme programı TikTok dünya genelinde büyük yankı uyandırdı ve milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor. Instagram da TikTok’a karşı geliştirdiği Reels özelliği ile 15’er saniyelik videoların çekilmesini ve bu videoların düzenlenmesini sağlıyor.

Instagram bugün yeni video özelliği Reels’ı kullanıma sunduğunu duyurdu. Kullanıcılar, Reels ile ses, efekt ve yeni yaratıcı araçlar kullanarak 15 saniyelik videolar çekebiliyor ve bu videoları düzenleyebiliyor. Gönderi veya Hikaye olarak paylaşılabilen Reels videoları, ayrıca Keşfet sekmesindeki Reels bölümünde de sergilenebiliyor.

Kullanıcılar, Reels’i kullanarak çektikleri videolarda artırılmış gerçeklik efektleri kullanabiliyorlar. Ayrıca zamanlayıcı ve geri sayım yeteneğine de sahip olan Reels, kullanıcılara daha rahat bir içerik oluşturma deneyimi sunuyor. Tüm bu özelliklere ek olarak bir kullanıcı, Reels aracılığıyla oluşturduğu içeriğin video hızını, belirli noktalarda diledikleri gibi değiştirebiliyorlar.

Instagram’ın Reels özelliği ile çekilmiş 15 saniyelik videolar, gönderi ya da hikaye olarak paylaşılabilecek. Ayrıca kullanıcılar, Keşfet menüsü altından Reels videolarına da kolaylıkla erişebilecekler. Bu sayede kullanıcılar, Reels videolarıyla daha hızlı bir şekilde tanışma imkanı yakalamış olacaklar.

Reels’i TikTok’tan farklı kılan şey ise kullanıcıların içeriği her yerde paylaşmalarını sağlaması. Reels ile kullanıcılar çektiği videoları direkt mesaj yoluyla arkadaşlarına özel olarak gönderilebilecek veya ana sayfalarında paylaşılabilecek.

Instagram’ın ürün gelişme başkan yardımcısı Vishal Shah, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘Hikayeler’ formatını ilk olarak SnapChat ile ortaya attıklarını belirterek, “Kısa biçimli videoları TikTok icat etmedi. Ancak onlar da harika işler çıkardılar ve sanırım biz de esinlendik. Ama sonra bunu alıp Instagram’a farklı bir şekilde entegre etmek istedik” dedi.

Kaynak Akşam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.