DOLAR 32,5841
EURO 34,8048
ALTIN 2511,663
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Kurban Bayramı ibadetleri nelerdir? İşte Kurban Bayramında okunacak dualar ve yapılacak ibadetler

Kurban Bayramı’nda okunacak dualar ve yapılması gereken ibadetler yoğun bir şekilde aratılıyor. Kurban Bayramı ibadetleri nelerdir? Müslümanlar tarafından kabul edilen iki büyük dini bayram vardır. Bunlardan birisi Ramazan Bayramı, diğeri ise Kurban Bayramı’dır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu günleri iyi değerlendirip faydalanmak isteyen müminler de Kurban Bayramı ibadetlerini araştırıyor. Hangi duayı okuyacağını bilmeyen bireyler bilgi sahibi olmak istiyor. Haberimiz içerisinden Kurban Bayramı ibadetlerine ulaşabilirsiniz

Kurban Bayramı ibadetleri nelerdir? İşte Kurban Bayramında okunacak dualar ve yapılacak ibadetler
11.08.2019
5
A+
A-

Kurban Bayramı ibadetleri nelerdir? Dini bayramlar Müslüman alemi tarafından büyük önem taşıyor. 11 Ağustos Pazar günü Kurban Bayramı’nın birinci günü olarak kutlanıyor. Bayram eğlenilip güzel vakit geçirildiği kadar ibadet etmenin de önemli olduğu zamanlardandır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek günde hangi duayı okuyacağını bilmeyen vatandaşlar da Kurban Bayramı’nda okunacak dualar ve yapılacak ibadetler aramasını yapıyor. İşte Kurban Bayramı ibadetleri

KURBAN BAYRAMI İBADETLERİ NELERDİR?

– İhlas Suresi hatmi yapmak: Bayram boyunca 1000 kez İhlas Suresi okuyarak İhlas Hatmi yapmak bayramdan alınacak fazileti atlayacaktır.

– Kurban kesmek: Durumu olan herkese vacip olan bu ibadet, Kurban Bayramı’nın sebebidir.

– Namaz kılmak: Kurban Bayramı sabahı milyonlarca Müslüman bayram namazına kalkacak. Bayram namazı dışında kaza ve nafile namazlar kılmak da son derece önemlidir.

– Teşrik Tekbiri getirmek: Bu sabah namazından sonra Kurban Bayramı’nın 4. günü ikindi namazına kadar teşrik tekbirleri getirmek vaciptir.

– Tövbe ve İstiğfar etmek: Tüm önemli dini günlerde olduğu gibi, Kurban Bayramı boyunca Cenab-ı Hak’tan günahlar için af dilemek, günahlardan tövbe etmek ve istiğfar etmek önemlidir.

– Fakir-fukaraya yardım etmek: Kurban etini ihtiyaç sahiplerine pay etmek de bu bayramın önemli amaçlarından biridir.

–Müslümanlar arası bağları güçlendirmek: Eş,dost, akraba ziyaretleri ile Mü’minler arası bağların güçlenmesi bayramların manevi yönünü canlandıracaktır.

KURBAN BAYRAMINDA OKUNACAK DUALAR?

– Bismillahirrahmanirrahim.Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

– La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir.

– Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk`adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh.

– La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü biyedihil hâyrû vehüve alâ külli şey’in kadîr.

– Ayrıca Tevriye, arefe gününden bir önceki güne denir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle, buyurmuştur: “Tevriye günü oruç tutan ve günah söz söylemeyen Müslüman cennete girer.”

– Duaların en faziletlisi Arife günü yapılandır. Benim ve benden önceki Peygamberlerin buyurdukları en hayırlı dua şudur: “La ilahe illallahü vahdehü la şerike lehü. Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey’in kadir. Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül mak’adel mukarrabe ındeke yevmel kıyameh.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.