DOLAR 32,5693
EURO 34,7525
ALTIN 2492,09
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

KYK yurt başvuru tarihleri belli oldu! 2019 KYK yurt başvuruları ne zaman, ayın kaçında başlıyor?

KYK yurt başvuru tarihleri belli oldu.. 2019 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? sorusu araştırılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi resmi Twitter hesabından KYK yurt başvuru tarihlerine ilişkin açıklama yapıldı. Üniversite tercihlerini yaşadıkları şehirlerin dışında şehirlere yapan ve oralardaki üniversiteleri kazanan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlarda kalabilmek için başvurunun ne zaman, nasıl yapılacağını merak ediyor. İşte 2019 KYK yurt başvuru tarihleri..

KYK yurt başvuru tarihleri belli oldu! 2019 KYK yurt başvuruları ne zaman, ayın kaçında başlıyor?
17.08.2019
6
A+
A-

KYK yurt başvuru tarihleri belli oldu.. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt burs başvuruları merak edilmeye başlamıştı. KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? sorusu öğrenciler tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda başvuru tarihleri açıklandı. Başvurular (e-Devlet) üzerinden yapılabilecek.2019 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? diye merak edenler için KYK başvuru tarihleri haberimizde..

KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ
 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım şu şekilde: Sevgili öğrenciler T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuruları 19 Ağustos’ta başlıyor. 26 Ağustos’a kadar başvurularınızı “Dijital Türkiye” (e-Devlet) üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2.  ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,

3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

5. Değerlendirme sonuçları; Kurumun internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

BURS NEDİR ?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.