DOLAR 32,5879
EURO 34,81
ALTIN 2417,83
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Öcalan’ın avukatları İmralı’ya doğru yola çıktı

Öcalan’ın avukatları İmralı’ya doğru yola çıktı
02.06.2019
4
A+
A-

Terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları, 8 yıl sonra ilk kez Gemlik’ten İmralı Adası’na hareket etti.

AVUKATLAR TEMİZ İÇ ÇAMAŞIRLARIYLA CEZAEVİNE GİTTİ

Elebaşının bir kadın, bir erkek avukatı, sabah 9.20 sıralarında Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı’na geldi. Burada kimlik kontrolleri yapılan avukatların yanlarında iç çamaşır, günlük gazeteler ve bir kaç kitabı da getirdiği gözlendi. 2 avukat İlçe Emniyet Müdürlüğü, jandarma ve Cezaevi Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde Gemport Limanı’ndan İmralı Adası’na hareket etti.

Öcalan'ın avukatları İmralı'ya doğru yola çıktı

GEMLİK ÜZERİNDEN YAPILAN İLK GÖRÜŞME

Abdullah Öcalan Mayıs ayının başlarında Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi ve avukatlarıyla bir görüşme yapmıştı. Ancak avukatlar bu görüşmeyi gerçekleştirmek için İstanbul’dan hareket etmişti. Bugünkü ziyaret, 27 Temmuz 2011 tarihinden sonra avukatlarıyla Gemlik üzerinden yapılan ilk görüşme özelliğini taşıyor. Öcalan en son, 12 Ocak 2019’da kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmüştü.

Öcalan'ın avukatları İmralı'ya doğru yola çıktı

Öcalan'ın avukatları İmralı'ya doğru yola çıktı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.