DOLAR 32,3808
EURO 35,0523
ALTIN 2326,745
BIST 9103,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

‘Sabah bir kalktım dairemden olmuşum!’

Ünlü şarkıcı Yonca Evcimik’in, özel bir bankadan yaklaşık bir milyon liralık kredi çektiği iddia edilmişti. Ancak borcunu ödeyemeyince bankanın, kredi çekilirken ipotek gösterilen evin satılması için İcra Müdürlüğü’ne başvurduğu belirtilmişti.

‘Sabah bir kalktım dairemden olmuşum!’
05.08.2020
14
A+
A-

Instagram hesabı üzerinden hakkında çıkan haberle ilgili tepkisini gösteren Yonca Evcimik şunları yazdı:

“Sabah uyandım bir baktım haberlere ben! Dairemden olmuşum… Ama bundan benim haberim yok! İnsanlar pandemi ile uğraşırken, çözülmesi gereken onca sorun varken böyle ‘asılsız’, astı astarı olmayan haciz haberleri ile gündemi meşgul etmesek mi acaba? Her şeyi geçtim keşke bunu haber yapmadan önce beni arayıp ‘Doğruluk payı var mı?’ diye sorsaymışsınız.”

Evcimik’in avukatı da, “Krediyle ilgili erteleme talebinde bulunulmuştur. Müvekkilin bu talebi de ilgili banka tarafından kabul edilmiş durumdadır.” dedi.

Evcimik’in avukatı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Müvekkilim Yonca EVCİMİK hakkında, kredi borcunu ödeyemediği ve bu nedenle hakkında icra takibine başlanılarak ve krediye teminat gösterilen satışının talep edildiği yönünde gerçek dışı bir habere yer verilmesi nedeniyle işbu basın açıklamasını yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

Ülke olarak birlik ve beraberlik duygusunu en yüksek seviyelerde yaşamamız gereken bu dönemde, müvekkilin itibarını zedeleme gayreti güden bu haberi şaşkınlıkla ve üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, dünya genelini ve ülkemizi etkisi altına alan ve DSÖ tarafından da pandemi olarak kabul edilen COVİD-19 nedeniyle, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgının etkisinin azaltılması-önlenmesi amacıyla bir takım kararlar alınmıştır. Bu kararların bir kısmı da bankacılık ve finans sektörüne ilişkin olmuştur. Bu durum herkesin de malumudur. Müvekkil Yonca EVCİMİK tarafından, faaliyet gösterdiği sektöre etkisi çok daha büyük olan ve hala etkisini sürdüren bu pandemi süreci nedeniyle, yasal düzenlemeler çerçevesinde kredi ödemeleri yönünden erteleme talebinde bulunulmuştur. Müvekkilin bu talebi de ilgili banka tarafından kabul edilmiş durumdadır.

Bu kapsamda belirtmek isteriz ki, işbu basın açıklaması tarihi itibari ile müvekkil hakkında başlatılan bir icra takibi söz konusu değildir.

Müvekkil hakkında çıkan işbu gerçek dışı habere itibar edilmemesini talep eder, işbu asılsız haberin sorumluları hakkında ivedilikle yasal yollara başvurulacağını siz değerli kamuoyunun bilgilerine sunarız.

05.08.2020

Yonca EVCİMİK

Vekili Av. Ayşegül MERMER”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.