DOLAR 32,5965
EURO 34,6467
ALTIN 2526,547
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Son dakika… Kritik görüşme sonrası Türkiye ve ABD’den peş peşe açıklamalar

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle ABD askeri yetkililerinin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge tesisine yönelik görüşmeleri tamamlandı. Bakanlık’dan yapılan açıklamada güvenli bölge tesisinin ABD ile koordinasyon ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabakat sağlandı. ABD’den yapılan açıklamada ise “Kurulumu, tesisi, yönetimi birlikte yapılacak.” denildi.

Son dakika… Kritik görüşme sonrası Türkiye ve ABD’den peş peşe açıklamalar

Suriye’nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan “güvenli bölgeye” yönelik ABD askeri yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabık kalındı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Suriye’nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeye yönelik olarak ABD askeri yetkilileriyle Milli Savunma Bakanlığında 5-7 Ağustos’ta yapılan görüşmeler tamamlandı. 

Görüşmelerde, Türkiye’nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması, bu çerçevede güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabakat sağlandı.  

Türk ve ABD askeri yetkililerince güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konusunda da mutabık kalındı.

ABD’DEN İLK AÇIKLAMA

Kritik görüşme sonrası ABD’den de bir açıklama geldi. ABD’den güvenli bölge için yapılan açıklamada, “Kurulumu, tesisi, yönetimi birlikte yapılacak.” ifadelerine yer verildi.

AA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.