DOLAR 32,5378
EURO 35,0011
ALTIN 2429,607
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Sürpriz görüşmede neler konuşuldu? İşte kritik zirvenin detayları

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan arasında Külliye’de gerçeleştirilen sürpriz görüşmenin detaylarını 24 Muhabiri Ahmet Örsoğlu değerlendirdi.

Sürpriz görüşmede neler konuşuldu? İşte kritik zirvenin detayları
07.08.2019
5
A+
A-

Başkan Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen zirvede neler konuşulduğunu 24 muhabiri Ahmet Örsoğlu anlattı.

SÜRPRİZ GÖRÜŞMEDE NE KONUŞTULAR?

Görüşmede güvenli bölgedeki hazırlıkların ele alındığı bilgisini veren Örsoğlu, “Hulusi Akar’dan güvenli bölgeyle ilgili ‘Sınırda artık hazırlıklar tamam’ ifadesini kullandı. ABD’yle bugün tamamlanmasını beklenen görüşmeler bekleniyor.

Görüşmelerin beklenmesini biliyoruz ama bir yandan da Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede son durum ne, özellikle TSK ve MİT bölgede ne gibi faaliyerler yapıyor, TSK’nın atacağı adım sonrasında bölge de son durum nasıl şekillenecek? Görüşmede bunların mini konuşması yapıldı” dedi.

Türkiye güvenli bölge dışında, Fırat’ın doğusundaki bölgeleri de önünde tutuyor diyen Örsoğlu, “Bu noktadaki hazırlıklar tam gibi. İşte o hazırlıkların ne aşamada olduğu görüşüldü. Askerlerimizle beraber MİT’te o bölgede önemli faaliyetler yürütüyor.

Bu faaliyetlerde son durum ne? Bunlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan arasında ele alındığını ifade edelim” dedi.

ABD ile görüşmelerin sadece askeri kanatta etmediğini hatırlatan Örsoğlu, “Görüşmeler MİT kanadıyla da devam ediyor. İşte ABD ile sürdürülen o istihbari paylaşımlar, bilgiler de son durum ne, yeni bir bilgi var mı, Türkiye’nin atacağı yeni adımlar sonrasında ABD’den ne gibi karşılıklar gelecek? İşte bunları kritik görüşmede ele alındı” bilgisini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.