DOLAR 32,3164
EURO 35,0964
ALTIN 2295,384
BIST 9037,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Tehlikeye karşı teyakkuzdalar… SAT komandoları Doğu Akdeniz’de

Doğu Akdeniz’de sondaj arama faaliyetlerini sürdüren Fatih Gemisi ilk kez görüntülendi. Bölgede olası tehlikeye karşı gemilerimizi, Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında TSK’ya ait gemiler koruyor. Fırkateynlerin her birinde SAT komandoları görev yapmakta.

Tehlikeye karşı teyakkuzdalar… SAT komandoları Doğu Akdeniz’de
03.08.2019
14
A+
A-

Türkiye, yetki alanı içinde petrol arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sondaj ve araştırma görevini sürdüren gemileri her türlü tehdide karşı koruma görevini ise Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri`ne ait gemiler üstleniyor.

Bölgede sondaj faaliyetlerini sürdüren Fatih Gemisi de Doğu Akdeniz`de ilk kez görüntülendi.

Fatih Gemisi, Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Adası`nın batısında Türk Deniz Kuvvetleri’nin koruması eşliğinde sondaj çalışmalarına devam ediyor.

Kıbrıs Adası`nın batısında sondaj faaliyetlerini sürdüren Fatih Gemisi`ni, TCG Kemalreis ve TCG Gökçeada firkateynleri koruyor.

Türkiye`nin yetki alanı içindeki gemileri koruyan fırkateynlerin her birinde tam teçhizatlı Sualtı Taarruz Komandoları görevde.

Doğu Akdeniz’deki koruma görevine SAT komandoları da katılıyor. Komandolar izinsiz faaliyet gösteren bir gemiye müdahale tatbikatı gerçekleştirdi.

Komandolar olası bir tehdit anında devreye girmek için bölgede sürekli talim yapıyor. Her türlü olasılığa karşı her an hazır bekliyorlar.

Savaş gemileri pruvaları ile mavi sularını yarmaya devam ediyor. 7 gün 24 saat Doğu Akdeniz`de Türk bayrağını dalgalandırıyor. Böylece Türkiye bölgedeki sondaj faaliyetlerini başarıla sürdürüyor.

(TRT Haber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.