DOLAR 32,3454
EURO 35,116
ALTIN 2310,044
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Venezuela krizi New York’ta görüşüldü

Venezuela krizi New York’ta görüşüldü
03.06.2019
7
A+
A-

Venezuela krizi New York'ta görüşüldü

Venezuela’daki süreci değerlendirmek amacıyla New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde bir araya gelen Lima grubu ve Uluslararası Temas Grubu temsilcilerinin katıldığı toplantının ardından, Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Peru Dışişleri Bakanı Nestor Popolizio ve Şili Dışişleri Bakanı Roberto Ampuero ortak basın toplantısı düzenledi.

Şili Dışişleri Bakanı Ampuero, toplantıların olumlu geçtiğini belirterek, “Venezuela’da barışçıl ve siyasi bir sonuç arayanlar için muhteşem bir gün oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Venezuela krizi konusunda, Şili’nin siyasi ve barışçıl bir çözüme inandığını vurgulayan Ampuero, “Şili, dünyanın herhangi bir yerinde bir ülkenin içişlerine müdahale edilmesine ya da bu ülkeye askeri müdahale yapılmasına karşı. Bu Venezuela’daki durum için de geçerli.” diye konuştu.O

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Peru Dışişleri Bakanı Popolizio, Lima Grubu ve Uluslararası Temas Grubu’nun toplantıya ilişkin yaptığı ortak basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, “Toplantının sonunda her iki grup da Venezuela krizine siyasi, barışçıl ve demokratik bir çözüme katkı sağlayacak bakış açısıyla temasları artırmaya karar vermiştir.” ifadesi kullanıldı.

Venezuela’daki krizin çözümünde bölgesel ve uluslararası toplumun da rol oynaması gerektiği vurgulanan açıklamada, bölgedeki gelişmelerin yakından izlenmeye devam edileceğinin altı çizildi.

Açıklamada ayrıca, Lima Grubu ve Uluslararası Temas Grubunun bölgede oluşan göç krizine ilişkin insani yardım çabalarını sürdüreceği belirtildi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.