DOLAR 32,3682
EURO 34,9407
ALTIN 2325,341
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

30 ülkenin büyükelçileri ziyaret etti! ‘Ayasofya’nın zarar görmediğini gözleriyle gördüler’

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Türkiye’de görevli 30 ülkenin büyükelçisi ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ni ziyaret etti.

30 ülkenin büyükelçileri ziyaret etti! ‘Ayasofya’nın zarar görmediğini gözleriyle gördüler’
08.08.2020
36
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla büyük bir hasreti giderdiğini dile getiren Kıran, şunları kaydetti:

“Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasının çok büyük anlamları var. Bu her şeyden önce sadece bir ibadet ihtiyacının giderilmesi değil, Türkiye’nin hem milletine hem de İslam dünyasına verdiği bir özgüven mesajıdır. Cumhurbaşkanımızın bütün ümmet adına dünyaya vurduğu bir özgüven mührüdür.”

TESCİL ETMİŞ OLDUK

Kıran, sözlerine şöyle devam etti: “Büyükelçiler yaklaşık 1.5 saat boyunca Ayasofya-i Kebir Camii’ni karış karış gezdiler, ziyaret ettiler. O manevi havayı bizzat teneffüs ettiler. Birtakım soruları oldu, bunları da cevapladık. Uluslararası toplum Ayasofya-i Kebir Camii’nin ibadete açılmasıyla hiçbir şekilde kültürel ve tarihi dokusunun zarar görmediğini görmüş ve bu şekilde bir kez daha tescil etmiş olacak.” 

Türkiyenin En Doğru ve Tarafsız Haber Kaynağı Haber izi www.haberizi.com

Kaynak Akşam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.