DOLAR 32,3456
EURO 35,1122
ALTIN 2307,514
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Adli yıl açılışı bugün yapılıyor! Adli yıl açılış konuşması saat kaçta,nerede yapılıyor?

Adli yıl açılışı bugün yapılıyor. Mahkemede işlemleri olan vatandaşlar ve adli tatile çıkacak çalışanlar adli yıl açılışını merakla bekliyordu. Adli tatil, her yıl 20 Temmuz’da başlıyor, 31 Ağustos’ta sona eriyor. Yeni adli yıl 1 Eylülde başlıyor.Ancak bu sene 1 Eylül tarihi haftasonuna denk geldiği için adli yıl açılış töreni bugün yapılacak. Adli yıl açılış töreni nerede, saat kaçta yapılacak? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

Adli yıl açılışı bugün yapılıyor! Adli yıl açılış konuşması saat kaçta,nerede yapılıyor?
02.09.2019
7
A+
A-

 

Adli yıl açılışı bugün yapılıyor. 20 Temmuz’da başlayan adli tatil bugün itibari ile sona eriyor. Mahkemeleri de kapsayan, hakim, savcı ve adliye çalışanları her sene adli tatil döneminde izin yapıyor. Adli tatil, her yıl 20 Temmuz’da başlıyor, 31 Ağustos’ta sona eriyor. Adliye işlemleri olan vatandaşlar  yeni adli yılın açılışını heyecanla bekliyordu. Adli yıl açılış töreni bugün yapılacak.  Adli yıl açılış töreni nerede, saat kaçta yapılacak? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ NEREDE, SAAT KAÇTA?

Adli tatil sona erdi, yeni adli yıl, yeni haftayla birlikte başlıyor.

Yeni adli yıl için Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde açılış töreni düzenlenecek.

Yargıtay ev sahipliğindeki törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra yüksek yargı temsilcileri ve yargı mensupları yer alacak.

ERDOĞAN’DAN YENİ ADLİ YIL MESAJI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni adli yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajında “bağımsız ve tarafsız yargı”nın önemine vurgu yaptı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası adalet tes¸kilatının büyük bir sınav verdiğine dikkat çekti.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DE TÖRENDE YER ALACAK

Türkiye Barolar Birliği de 5 yıl aranın ardından törene katılacak. Törende Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da konuşma yapacak.

En önemli konu başlığı Yargı Reformu Strateji Belgesi olacak

Yargıda yeni dönemde atılacak en önemli adım Yargı Reformu Strateji Belgesi olacak. Belgede yer alan başlıkların hayata geçirilmesi için mecliste yasal düzenlemeler yapılacak. (Kaynak: TRT Haber) 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.