DOLAR 32,3181
EURO 35,0783
ALTIN 2307,762
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

‘Akıllı makine’ eylem planı hazır: Firmalara teşvik var

‘Makineler arası iletişim’ ve ‘nesnelerin interneti’ uygulamaları eylem planıyla yaygınlaştırılacak. Akıllı teknoloji üreten firmalar desteklenecek.

‘Akıllı makine’ eylem planı hazır: Firmalara teşvik var
25.08.2019
11
A+
A-

Miray Çimen /ANKARA

Kabine; 5G, yapay zeka, büyük veri gibi teknolojik gelişmelerin büyük önem kazanmasından hareketle Akıllı Makine Eylem Planı hazırladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan eylem planıyla M2M (makineler arası iletişim) ve IoT (nesnelerin interneti) uygulamalarının kullanımının yaygınlaştırılması sağlanacak. 

KULLANIMI ARTACAK

Bu kapsamda akıllı teknoloji üreten yerli firmalar destekleneceği gibi teknolojinin eğlence, sağlık, otomotiv, tarım gibi sektörlerle entegrasyonu da sağlanacak. Teknolojinin kullanımı ve yaygınlaştırılmasına yönelik düzenleyici tedbirler alınacak. M2M ve IoT uygulamalarında kullanılan tüm bileşenler ve katma değer içeren hizmetler için rekabet esaslı piyasalar oluşturulması için çalışacak olan BTK, emek yoğun sektörlerde dijital dönüşüm süreçlerine katkı verecek. 

Uygun altyapı oluşturulacak

UYGULAMALARIN güvenliği konusunda da çalışmalar yürütülecek. Güvenlik açığı bulunan ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyen altyapı oluşturulacak. Test ve sertifikasyon işlemleri hızlandırılacak. Tüm sektörlerde M2M ve IoT ekosisteminde kullanılan donanım ve yazılım ürünlerinin yerli ve milli imkanlarla üretilmesi desteklenecek. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.