DOLAR 32,5192
EURO 34,5538
ALTIN 2491,847
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Akıllı telefon ekranlarında koronavirüs tehlikesi

Akıllı telefon ekranlarında koronavirüs tehlikesi
04.03.2020
6
A+
A-

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve şimdiye kadar 3 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüsten korunmak için uzmanlar, şimdiye kadar birçok öneride bulundu.

Ancak her gün kullandığımız akıllı telefonlar da bu virüsün yayılmasına neden olabilir. Araştırmacılar; dezenfekte edilmediği sürece koronavirüsün bir hafta boyunca düz yüzeyde gizlenebildiğini açıkladı.

“EKRANA DOKUNDUKTAN SONRA YÜZE DOKUNMAK TEHLİKELİ”

Southampton Üniversitesi’nde çevre sağlığı profesörü William Keevil, “Ellerinizi yıkıyor olabilirsiniz, ancak akıllı telefon ekranınıza dokunduktan sonra potansiyel bir enfeksiyon kapma yolu olan yüzünüze dokunursanız, sonuçlar tehlikeli olabilir.” ifadelerini kullandı.

telefon

“KORONAVİRÜS TELEFON EKRANLARINDA YAŞAYABİLİR”

Profesör Keevil’e göre, akıllı telefon ekranlarının da yapıldığı cam gibi yüzeyler, virüslerin gelişmesi için oldukça ideal bir ortam sunuyor. Bu nedenle akıllı telefon ekranlarının, günde en az iki kez temizlenmesi gerekiyor.

Kingston Üniversitesi’nden bir mikrobiyolog olan Profesör Mark Fielder, akıllı telefon ekranlarını alkollü bir bez ile silmenizi ve telefonunuzu başkalarıyla paylaşmamanızı öneriyor.

KORONAVİRÜS NEDİR (Alınacak Önlemler Nelerdir) – YouTube

Akıllı telefon ekranlarında koronavirüs tehlikesi

Akıllı telefon ekranlarında koronavirüs tehlikesi

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel bilim ve teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji

Akıllı telefon ekranlarında koronavirüs tehlikesiAkıllı telefon ekranlarında koronavirüs tehlikesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.