DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Alman şirketi Gebze’ye getirdi

Mühendislik devi Alman EDAG şirketi, yerli otomobilin geliştirme çalışmalarına katılmak için Gebze Bilişim Vadisi’nde ofis açtı. Şirket, Türkiye için personel alımına da başladı.

Alman şirketi Gebze’ye getirdi
08.08.2020
188
A+
A-

SÜMER DEMİRCİLER

Bursa Gemlik’teki fabrikasının temelini 18 Temmuz’da atmaya hazırlanan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) çalışmalarını hızla sürdürüyor. TOGG’un 2022’de yollara çıkartacağı elektrikli SUV’un geliştirme çalışmaları için Alman bağımsız mühendislik şirketi EDAG, Gebze Bilişim Vadisi’nde ofis açtı

AVRUPA PAZARI HEDEFTE

TOGG ile olan iş birliği kapsamında 600 metrekarelik Türkiye Ofisi’nin açılışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan EDAG CEO’su Cosimo De Carlo; “Mayıs 2019’dan bu yana sorumlu mühendislik ortağı olarak TOGG’la başarılı bir iş birliği yürütüyoruz. Bu iş birliğinin geldiği noktada Türkiye’de de bir ofisimizin olması gerektiğine karar verdik. Çünkü TOGG’un Türkiye ve Avrupa’nın elektrikli ulaşımına (e-mobility) önemli katkı sağlayacağından eminiz” diye konuştu.

EKOSİSTEM KURULUYOR

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise “TOGG için yola çıkarken, ‘varsa Türkiye’den firmalarla, henüz Türkiye’de yoksa da dünyadaki en iyilerle çalışacağız’ demiştik. Dünyada 60 noktaya ulaşan bir ağ içinde çalışan mühendislik şirketi EDAG’ın TOGG’un çekim alanına girerek Türkiye’ye ve Bilişim Vadisi’ne gelmiş olmasını ‘Mobilite Ekosistemi’ oluşturmak olan ana hedefimize doğru bir adım daha attığımızın kanıtı olarak görüyorum” dedi. 

VINFAST’I DA GELİŞTİRDİ 

Birçok fuarda kendi tasarımı araçları da sergileyen EDAG, kısa süre önce Vietnam’ın ilk milli markası VinFast’ı da geliştirdi. Şirket, ilk nesil Mercedes B Serisi başta olmak üzere birçok dünya devine geliştirme hizmeti verdi. 

BİLİŞİM VADİSİ’NE EKİP KURUYOR

EDAG’IN Bilişim Vadisi’ndeki merkezinin yönetimini Mertcan Kaptanoğlu yürütecek. Kaptanoğlu, yakın zamanda 30 mühendisten oluşan güçlü bir ekip kuracak. EDAG Grubu uzun vadede Türkiye’deki faaliyetlerini stratejik olarak genişletmeyi planlıyor. Şirket Türkiye operasyonları için personel alımına da başladı. İlk etapta tasarım, geliştirme mühendisleri alımı için ilanlarını da yayınladı.

DÜNYA DEVLERİNE HİZMET VERİYOR

Araç mühendisliği, elektrik-elektronik ve üretim çözümleri alanlarında hizmet sunan EDAG, bu yetkinliğiyle müşterilerine orijinal fikir, tasarım, ürün geliştirme ve prototip yapımından anahtar teslimi üretim sistemlerine kadar pek çok konuda destek sağlıyor. Başta BMW Mercedes, VW, Audi olmak üzere neredeyse tüm markalarla hizmet veren şirket geçen sene 781 milyon euro ciro yaptı. EDAG’ın 8.488 çalışanı bulunuyor.

Kaynak Akşam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.