DOLAR 32,3688
EURO 35,0314
ALTIN 2326,274
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Arefe günü ne zaman? Arefe günü oruç tutmanın fazileti ve önemi nedir?

Arefe günü ne zaman? arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. Zilhicce ayının 2 Ağustos 2019 Cuma günü başlaması ile birlikte Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı bu sene 11 Ağustos’ta başlayıp 14 Ağustos’ta bitecek. 2019 Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala arefenin hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Arefe günü ne zaman? ve Arefe günü oruç tutmanın fazileti nedir? diye merak edenler için yanıtı haberimizde yer alıyor..

Arefe günü ne zaman? Arefe günü oruç tutmanın fazileti ve önemi nedir?
07.08.2019
6
A+
A-

Arefe günü ne zaman? vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Müslümanlarınkurban ibadetlerini yerine getirecekleri Kurban bayramı için sayılı günler kaldı. urban Bayramı, 11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. Zilhiccenin ilk on gününü ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar, bir yandan zilhicce ayında yapılacak ibaret ve duaları araştırırken diğer yandan  Arefe günü oruç tutmanın faziletini merak ediyor.  Arefe günü ne zaman? ve Arefe günü oruç tutmanın fazileti nedir? diye araştıranlar için yanıtı haberimizde yer alıyor..

AREFE NE ZAMAN?

Bu yıl Arefe Günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü idrak edilecek.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTMANIN FAZİLETİ NEDİR?

Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) şöyle buyurdu: “Arefe günü oruç tutmak, geçmiş bir yılın ve gelecek bir yılın günahlarına kefâret olur.” (Müslim, Sıyâm 196)

Arefe, Kurban Bayramı’ndan bir önceki gün, hicrî takvime göre Zilhicce ayının 9. günüdür. Başka güne arefe denmez. Ülkemizde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nın bir önceki gününe de arefe denmiştir. Resulullah’ın (sav) bildirdiğine göre: “Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O’nun ortağı da yoktur) sözüdür.” (Muvatta, Hacc 246)

Hazreti Aişe (ra) anlatıyor: “Allah, hiçbir günde, arefe günündeki kadar bir kulu ateşten çok azat etmez. Allah mahlukata rahmetiyle yaklaşır ve onlarla meleklere karşı iftihar eder ve: “Bunlar ne istiyorlar?” der.” (Müslim, Hacc 436)

Resulullah(sav): “Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah’ın kıymet verdiği bir gündür.” diyerek, Allah Teâlâ’nm kıymet verdiği günü hürmet ederek bilinçli bir şekilde yaşamaya gayret etmemizi istemiştir. Hürmet, verilen nimeti idrak etmekle ve verileni bilmekle, görebilmekle başlar. Arefe gününü günahlara girmeden oruçla, duayla, istiğfarla geçirmek kullarını arefe gününde bağışlayacağını müjdeleyen Allah Teâlâ’ya hürmetin ve şükrün bir ifadesidir. (Deylemi)

AREFE GÜNÜ İÇİN PEYGAMBERİMİZİN (s.a.v) MÜJDESİ

Allah Teâlâ bazı geceler duaların reddedilmeyeceğini Peygamber Efendimize (sav) bildirmiştir. Rahmet kapılarının açıldığı dört mübarek gece şunlardır:

1. Fıtr (Ramazan) Bayramı gecesi,

2. Kurban Bayramı gecesi,

3. Terviye gecesi (Zilhicce ayının 8. gecesi),

4. Arefe gecesi, (Isfehani)

 Arefe gününü ve gecesini ibadetle geçirmek çok faziletlidir. Saadet-i Ebediyye’de arefe gecesini ibadetle geçirenin cehennemden azat olacağı söylenmiştir. Arefe günü günahlardan uzak kalanın da bağışlanacağı Resulullah (sav) tarafından müjdelenmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.