DOLAR 32,3846
EURO 35,339
ALTIN 2324,975
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Bakan Albayrak ekonomik verilere ilişkin açıklama yaptı: ‘Tarihi bir dönüm noktası’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün açıklanan ekonomik verilere yönelik Twitter hesabından değerlendirme yaptı.

Bakan Albayrak ekonomik verilere ilişkin açıklama yaptı: ‘Tarihi bir dönüm noktası’
05.08.2020
7
A+
A-

Albayrak, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi’ndeki (PMI) artışa ilişkin, “Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan Türkiye imalat PMI, temmuz ayında 56.9 seviyesinde gerçekleşti. Bu tarihi bir dönüm noktası, Şubat 2011’den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor” dedi.

KARARLILIK MESAJI

Enflasyonla mücadelede de yapısal adımların kararlılıkla sürdürüleceği mesajını veren Albayrak, Twitter hesabından, temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. TÜFE’nin haziranda yıllık yüzde 12.62’den temmuzda yüzde 11.76’ya gerilediğini kaydeden Albayrak, “Enflasyon konusundaki mücadelemizi, hedefe ulaşma azmimizi ve bu konuda atacağımız yapısal adımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

EN YÜKSEK SEVİYE

Albayrak, temmuz ayı ihracat rakamlarına da değindi. Cari dengenin yılın ikinci yarısında beklentilerden iyi gerçekleşeceğini vurgulayan Bakan Albayrak, “Türkiye, temmuz ayında 15 milyar dolar ihracata ulaştı. Bu, 2020’nin en yüksek seviyesi oldu. Altın hariç karşılama oranı da yüzde 93.9 ile en yüksek değere ulaşıldı. Tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.