DOLAR 32,3348
EURO 35,1866
ALTIN 2245,15
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Bakan ‘ne istersin’ diye sordu… Cevabı herkesi gülümsetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depreminde yaralı kurtulan Elif Perinçek ve Ayda Gezgin’le ilgili açıklamalarda bulundu. Depremde 91 saat sonra enkazdan kurtarılarak simge haline gelen 3 yaşındaki Ayda Gezgin, kendisini ziyaret eden Sağlık Bakanı Koca’dan oyuncak maymun istedi. Küçük kızın talebi reddetti.

Bakan ‘ne istersin’ diye sordu… Cevabı herkesi gülümsetti
06.11.2020
136
A+
A-

İzmir’deki depremde yaralanan ve tedavileri Ege Üniversitesi Hastanesi’nde devam eden yaralıları ziyaret eden Bakan Koca, ilk olarak Ahmet Çitim’i ziyaret etti.  Sağlık durumu hakkında bilgi alan Bakan Koca, Çitim’in küçük bir operasyon geçirdiğini ve gözündeki morluğun gerilediği, durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Bakan Koca’nın ziyaret ettiği, Rıza Bey Apartmanı’ndaki enkazdan 17 saat sonra çıkarılan İnci Okan da “Çok daha iyiyim, bacaklarımı daha rahat hareket ettirebiliyorum. Dün de bugün de ağrı kesici almadım.” dedi.  Bakan Koca da “Allah’a emanet ol, Rabbim şifa versin, sabır versin.” diyerek, İnci’den daha önce de söylediği keman çalma sözünü hatırlattı.

PERİNÇEK KARDEŞLERİ ZİYARET ETTİ

65 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek ile ablaları ikizler Ezel ve Elzem’i de ziyaret eden Koca, Elif’i kucağına aldı.

Bakan Koca, daha sonra yoğun bakım ünitesindeki Minik Ayda’nın yanına giderek kendisine oyuncak bebek verdi.
Koca’nın “Beğendin mi?” sorusuna “Beğendim” yanıtını veren Ayda, “Güzel mi, adını ne koydun?” sorusuna ise “Bebek” cevabını verdi.  Minik Ayda’ya “Bizden başka ne istersin?” sorusuna “maymun” yanıtını vermesi üzerine Bakan Koca gülerek maymunu Ayda’ya göndereceğini söyledi.

Son olarak Günay Özışık’ın yanına giden Bakan Koca, Günay’ın “sıkılıyorum” demesi üzerine, “Sabretsen, bize müsaade etsen, genel olarak sen de giderek kendini iyi hissediyor olmalısın, değerlerin de düşüyor.” dedi.

Ayda’nın yanı sıra depremin diğer simge çocukları olan Elif, İdil, Günay ve İnci ile diğer yaralılarla da yakından ilgilenen Bakan Koca, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki yaralıları ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, herkesi derin yasa boğan depremin ardından 6 gün geçtiğini söyledi.

Bu dönemde hayatını kaybeden 114 vatandaşın olduğunu aktaran Koca, şunları belirtti:
“107 vatandaşımız enkaz altında hayatını kaybederken, 7 vatandaşımız da sağlık kuruluşlarında hayatını kaybetmişti. Toplam 114 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu an hastanelerimizde tedavi altında olan 36 vatandaşımız var, 999 vatandaşımız taburcu edildi. Yoğun bakımlarımızda ise 7 hastamızın tedavisi devam ediyor, bu 7 hastamızın 5’inin durumu biraz daha ciddiyetini koruyor.”

Bakan Koca, ziyaret ettiği hastalar hakkında da şu bilgileri verdi:
“Geç dönemde kurtarılan vatandaşlarımız oldu biliyorsunuz. Ayda bebeğimizi ziyaret ettim, yoğun bakımda. Genel durumunun iyi olduğunu, bugün veya yarın servise çıkarılabileceğini söyleyebilirim. Elif bebeğimizin serviste kardeşleriyle birlikte tedavisi devam ediyor. Elif bebeğimizin de genel durumu iyi, herhangi bir sorunu yok. Ablaları ikizler Ezel ve Elzem ile de muhabbet ettik. Yoğun bakımda daha önce ziyaret etmiştim, ikizlerimizin de genel durumu iyi.”

Kovid-19 pozitif olan İdil’i de ziyaret ettiğini söyleyen Koca, “İdil kızımız ve annesinin genel durumu iyi, Kovid açısından tedavilerini alıyorlar, ciddi bir semptomları yok. Günay evladımız biliyorsunuz yoğun bakımdaydı, baştan daha çok crush sendromu, böbrek yükü fazlaydı. Kendisinin genel durumu iyi, 2-3 gün yoğun bakımda takibi yapıldıktan sonra servise alınmış olacak. Bu anlamda ciddi bir sorunlarının olmadığını söyleyebilirim.” ifadesini kullandı.

Koca, İnci’nin de durumunun iyi olduğunu, yakın zamanda taburcu edilebileceğini dile getirdi.

Çalışan tüm ekiplere çok teşekkür eden Bakan Koca, UMKE ekiplerinin çadırlarda sağlık taramalarına devam ettiğini, toplam 1118 sağlık personelinin görev yaptığını söyledi.

BUCA’YA YENİ HASTANE

Koca, bugün çadır kentleri ziyaret ettikten sonra kentte pandemi başta olmak üzere genel bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi.

Bir soru üzerine Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde serviste hasta takibinin yapılamadığını sadece acil birimin çalışmaya devam ettiğini belirten Koca, “Biz erken dönemde özellikle acil durum hastanesi tarzında bütün müdahalelerin yapılabileceği, 250 yataklı yine Buca’da, bahçesinde yapılmak üzere bir hastane inşaatına hızla başlamış olacağız. Bunu başlatırken kısa süre içinde, 2-2,5 ay zamanlık diliminde hızla bitirilme çabası içinde olacağımızı da özellikle ifade etmek istiyorum.” dedi.

Bakan Koca, Kovid-19 tedavisi devam eden Tuncay Özkan’ı da ziyaret ettiğini belirterek, “Sayın vekilimiz Tuncay Bey’i de ziyaret ettim. Kendim de bizzat konuştum. Ciddi bir semptomunun şu an olmadığını söyleyebilirim, çok yüksek olan bir ateş değil, bir halsizlik, kırgınlık tablosuyla kendisini gösteren durumu söz konusu. Yakın takip ediliyor. Şu an önemli bir sorununun olmadığını söyleyebilirim.” diye konuştu.

YERLİ AŞI

Yerli aşı ile ilgili bir soru üzerine Koca, şunları kaydetti:
“Yerli aşıyla ilgili geçen hafta söylemiştim bu hafta başlanacağı şeklinde. Faz 1 dediğimiz insan uygulamaları bugün itibarıyla ilk insan uygulaması Erciyes Üniversitemizde başladı. Dolayısıyla bundan sonraki süreç faz 1 safhasında 44 kişiye uygulanabilecek bir safha. Zannediyorum 5-6 haftada bitmiş olur. Bugün Türkiye’de yerli aşımızın insan uygulaması ilk defa başlamış oldu.”

Açıklamanın ardından hastane bahçesinde Ramazan Çevik adlı engelli hastanın sağlık sorunlarını dinledi, Çevik’in ameliyatla ilgili sorunlarının çözümü için Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak’ı görevlendirdi.

Bakan Koca çevredeki çocuklara da oyuncak hediye etti.

TWİTTER’DAN ELİF VE AYDA PAYLAŞIMI

Elif ve Ayda’nın durumlarıyla ilgili Twitter’dan da paylaşım yapan Bakan Koca, şunları yazdı:
”Sağlık durumu hepimizce merak edilen Elif’i, ablaları Elzem ve Ezel’i ziyaret ettik, anneleri ile görüştük. Tedavileri devam ediyor. İyiler. 3 yaşındaki Ayda’nın da sağlık durumu iyi. Yarın normal servise alınacak. Genç arkadaşımız Günay’la Ahmet amcadan da iyi haberlerimiz var.”

Kaynak Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.