DOLAR 32,5522
EURO 34,888
ALTIN 2436,194
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Barış Pınarı Harekatı Suriye operasyonu başladı mı? Barış Pınarı Harekatı nedir, ne zaman başlayacak?

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Barış Pınarı Harekatı nedir? Başkan Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan: “Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik, kararlılığımız devam ediyor.” dedi. Konu ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Haberimiz içerisinden Suriye operasyonu ile ilgili son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz.

Barış Pınarı Harekatı Suriye operasyonu başladı mı? Barış Pınarı Harekatı nedir, ne zaman başlayacak?
08.10.2019
53
A+
A-

“Barış Pınarı Harekatı nedir?” sorusu araştırılan konular arasında yer alıyor. Barış Pınarı Harekatı Suriye operasyonu son dakika ne zaman başlayacak? Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik yapılacak harekata ilişkin, “Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti” dedi. 7 Ekim’de Başkan Erdoğan: “Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik, kararlılığımız devam ediyor.” dedi. Reuters’te yer alan habere göre, ABD birliklerinin, Türkiye’nin hedefinde olan terör örgütü PKK/YPG işgalindeki bölgelerden çekilmeye başladıkları bildirildi.

SURİYE SINIRINA ASKERİ ARAÇ SEVKİYATI

?

Türkiye’nin farklı illerinden gelen zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoy, Kilis’e ulaştı. Yaklaşık 110 araçtan oluşan konvoy, Çobanbey Gümrük Kapısı’ndan Suriye’ye hareket etti.

Suriye´de terör örgütlerine yönelik harekat hazırlıkları devam ederken, yurdun çeşitli bölgelerinden yola çıkan zırhlı araçlar, Kilis´e ulaştı. Elbeyli ilçesindeki Çobanbey Hudut Kapısı’ndan Suriye’ye geçen askeri konvoydaki araçların El Bab’da ki üs bölgelerine konuşlanacağı öğrenildi.  (DHA)

TRUMP: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE ÇOK İYİ İLİŞKİMİZ VAR

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirterek, “Suriye’de kimsenin tarafını tutmuyorum.” dedi.

Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen ABD ile Japonya arasındaki ticaret anlaşmasının imza töreninin ardından gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını yanıtladı.

Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu dile getiren Trump, “Suriye’de kimsenin tarafını tutmuyorum” dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “iyi ilişkileri” olduğunu kaydetti.

Trump, “Uzun yıllardır Suriye’deyiz. Suriye’deki görev kısa vadeli olmalıydı. Girip, çıkmamız gerekirdi.” ifadesini kullandı.

ABD’den YPG-PKK işgal sahasına sevkiyat

ABD, Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgalinde bulunan bölgeye, lojistik malzeme sevk etti.

Irak’taki ABD askeri unsurlarının sevk ettiği 80 tırlık konvoy, saat 21.00 sularında Suriye sınırındaki Simelka Kapısı’ndan geçti.

YPG/PKK’nın işgal ettiği alanda ilerleyen tırların kasalarının kapalı olduğu, açık olan bazı tırlarda ise 4X4 pikaplar ve beton bloklar bulunduğu görüldü.

Böylece sadece son bir haftada ABD’nin Suriye’nin kuzeyine sevk ettiği tır sayısı 600’e yaklaştı.

DEAŞ ile mücadeleyi gerekçe göstererek 2015’ten bu yana YPG/PKK’ya askeri destek veren ABD’nin, Suriye’de halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarı personeli bulunuyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’yi YPG/PKK’ya on binlerce tır dolusu silah göndererek müttefiklik ilişkilerine zarar verdiği konusunda uyarmıştı. 

Terör örgütü PKK-PYD Rasulayn’da kontrol noktalarından çekildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı görüşmenin ardından ABD’li güçlerin Suriye’den çekilmeye başladıklarını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin doğusuna yapılacak operasyon için emir bekliyor. PKK/YPG kontrolündeki Rasulayn’da daha önce giriş çıkışlar PKK/YPG tarafından kontrol altında tutulurken, örgüt üyesi teröristlerin ABD askerlerinin çekilmesinin ardından kontrol noktalarını boşalttıkları gözlemlendi.

RUSYA: TÜRKİYE’NİN KENDİ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK EYLEMLERİNİ BİLİYOR VE KABUL EDİYORUZ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası operasyonu ile ilgili, “Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamaya yönelik eylemlerini biliyoruz ve kabul ediyoruz.” dedi.

ABD BAŞKANI TRUMP’TAN İLK AÇIKLAMA!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin Suriye sınırından çekilmesi konusunda “Bu sonu olmayan saçma savaşlardan çıkmamızın zamanı geldi.” ifadesini kullandı..

ANKARA’DAN EMİR BEKLİYORLAR: PKK’NIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonda TSK´nın yanında yer alacak olan Özgür Suriye Ordusu, ağır silahlar ve roketlerin kullanıldığı tatbikatıyla savaş provası yaptı. ÖSO´nun Hamza Tümeni ve Özel Kuvvetler Komutanı Seyf Ebubekir, ‘Ankara´dan emir bekliyoruz. Talimat doğrultusunda Fırat´ın doğusuna geçip PKK´nın kökünü kazıyacağız’ dedi.

REUTERS: ABD GÜÇLERİ TÜRKİYE SINIRINDAN ÇEKİLİYOR!

Reuters’te yer alan habere göre, ABD birliklerinin, Türkiye’nin hedefinde olan terör örgütü PKK/YPG işgalindeki bölgelerden çekilmeye başladıkları bildirildi.

AA’da yer alan habere göre; ABD’ye ait askeri noktaları kullanan hareketli unsurlar, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad ve Ras’ül Ayn’dan çekilmeye başladı.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Başkan Erdoğan Sırbistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan: “Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik, kararlılığımız devam ediyor.” dedi.

Beyaz Saray’dan yapılan güvenli bölge açıklamasına ilişkin soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu konuyla ilgili olarak, akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkan’ın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette. Şu anda buradaki karşılıklı muhataplar çalışmalarını yürütüyor, yürütecekler. Zaten biliyorsunuz yeni bir şey değil, bayağı geçmişi olan bir şey. Sayın Başkan Trump, bu konuyla ilgili talimatı vermişti, çekilmeyi emretmişti fakat bu biraz gecikti. Gecikmeye rağmen bu arada gerek Amerikalı gerekse bizim heyetimiz bölgede görüşmelerini hep yaptılar, yapıyorlardı. Şimdi dün akşamki görüşmeden sonra da yine bu görüşmeler aynı kararlılıkla devam edecek. Zira bizim verilmiş bir kararımız var. Hep söylediğimiz söz, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ demiştik ve bu kararlılığımızı devam ettiriyoruz. Çünkü terör örgütlerinin ülkemize yönelik bu tehditlerini daha fazla kabul etmemiz, kabullenmemiz asla mümkün değil.”

BEYAZ SARAY’DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Beyaz Saray’ın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, DEAŞ’ı yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı vurgulandı. ABD hükümetinin, Suriye’de tutuklanan DEAŞ mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığına ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtilen açıklamada, ABD’nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına işaret edildi. Açıklamada, “Türkiye bundan böyle, ABD’nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak.” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.