DOLAR 32,3291
EURO 35,0789
ALTIN 2298,11
BIST 8987,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Bir alıcı daha çıktı! Ekonomiyi uçuracak dev projede flaş gelişme

Moldova’nın TürkAkım’dan doğalgaz almak için Gazprom’la görüşme yaptığı belirtildi.

Bir alıcı daha çıktı! Ekonomiyi uçuracak dev projede flaş gelişme
25.08.2019
13
A+
A-

Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanı Vadim Brınzan, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesi üzerinden gaz almak için Rus enerji şirketi Gazprom ile görüştüklerini bildirdi.

Brınzan, Moldova’nın başkenti Kişinev’de gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Gazprom ile imzaladıkları doğalgaz alım anlaşmasının bu yıl sona ereceğini belirtti.

TürkAkım projesinden doğalgaz ithal etmek istediklerini dile getiren Brınzan, “TürkAkım’dan gaz almak için Gazprom’la görüşüyoruz.” dedi.

Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve Moldova arasında bir istişare platformu oluşturmak istediklerini ifade eden Brınzan, “TürkAkım’ın teknik ve ekonomik açılarını değerlendirmek istiyoruz. Avrupa Komisyonu söz konusu platformun arabulucusu olacak.” diye konuştu.

Rus gazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak TürkAkım doğalgaz boru hattı, her biri yıllık 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşacak.

AA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.