DOLAR 32,3277
EURO 35,1763
ALTIN 2245,624
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

CHP’de 2 istifa daha! ‘Bizi aradı ama iş işten geçmişti’

CHP’nin eski genel başkanlarıyla görüşen 3 eski vekilden ikisi Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın partilerinden istifa etti. CNN Türk’e konuşan Mevlüt Dudu, ”Kemal Bey, Muharrem İnce’nin istifasının ardından 3 saat geçtikten sonra bizi aradı ama iş işten geçmişti” dedi. Peki istifanın perde arkasında neler var? İstifa eden Dudu ve Akalın bundan sonra ne yapacak? Detayları CNN Türk muhabiri Mustafa Berber anlattı.

CHP’de 2 istifa daha! ‘Bizi aradı ama iş işten geçmişti’
10.02.2021
20
A+
A-

CHP’de milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy, Özcan Özel’in istifasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Memleket Hareketi lideri Muharrem İnce’nin CHP’den istifasını açıklamasının ardından bu kez 26’ncı dönem Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve 22’nci dönem İzmir Milletvekili Hakkı Akalın’da e-Devlet üzerinden istifa etti. İki ismin İnce’nin kuracağı partiye geçeceği öğrenildi.

CNN Türk canlı yayınında Dudu ve Akalın’ın neden istifa ettiğini ve bundan sonraki süreci anlatan Mustafa Berber ise şunları söyledi:

“CHP’deki tartışmalar 3 milletvekilinin yazdığı mektupla başlamıştı ve 3 vekil de CHP’den istifa etmişti. O istifaların ardından da eski vekiller harekete geçmişti. Eski vekillerden Mevlüt Dudu, Hakkı Akalın, Metin Lütfü Baydar, eski genel başkanlar Deniz Baykal, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin’le birer görüşme gerçekleştirmişlerdi. O görüşmede 3 isim, partide bir bütünlük olmasını istediklerini dile getirmişlerdi ve 3 eski genel başkanın inisiyatif alarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapmasını isteyip önerilerini sıralamışlardı.

O öneriler ise şunlardı: Cumhurbaşkanı adayının parti üyeleri tarafından seçilmesi, Genel Başkan’ın üyelerin oylarıyla seçime gitmesi ve iki seçim kaybeden genel başkanın görevi bırakması…

CHPde 2 eski vekil istifa etti

Sıraladıkları 3 maddeyi eski başkanlar kendi aralarında değerlendirdiler. Ardından da Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ve Kılıçdaroğlu 3 eski milletvekili ile görüşeceğini söyledi. 3 eski vekil beklediler ve bir talep gelmeyince istifa ettiklerini duyurdular.

CNN Türk’e konuşan Mevlüt Dudu, ”Görüşme talebimiz olmadı, inisiyatif almalarını istemiştik eski genel başkanlardan. Murat Beyle görüştükten sonra Kemal Bey bizimle görüşebileceğini söyledi ve Muharrem İnce’nin istifasının ardından 3 saat geçtikten sonra bizi aradı ama iş işten geçmişti” dedi.

İki vekille hareket eden ve istifa etmeyen Metin Lütfü Baydar da CNN Türk’e konuştu. Baydar, ”Ben partide mücadeleme devam edeceğim. Genel Başkan aradı, tıpkı diğer arkadaşlarımızla görüştüğü gibi benimle de görüştü. Siyasi mücadelemin CHP’de devam edeceğini kendisine ilettim. Eleştirilerimi sürdüreceğimi de belirttim” dedi.

Peki istifa eden 2 isim ne yapacak? Bu iki vekil bundan sonra Muharrem İnce ile hareket edecek tıpkı CHP’den daha önce istifa eden 3 vekil gibi.”

Kaynak Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.