DOLAR 32,3798
EURO 35,0431
ALTIN 2326,576
BIST 9137,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

CHP’den büst skandalı! Ata’yı da kendilerine benzettiler

CHP İzmir Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Atatürk dışında herkese benzeyen büst yaptırdı, ilçedeki bütün muhtarlara dağıttı.

CHP’den büst skandalı! Ata’yı da kendilerine benzettiler
21.08.2020
17
A+
A-

İzmir’de CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun muhtarlara dağıttığı Atatürk heykeli tartışmalara neden oldu. Atatürk’e benzemeyen heykelin altında “Kurmay Albay Mustafa Kemal” yazmasına tepki gösteren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “CHP’nin elinden yok sayılamayacak bir ‘Atatürk’ faciası daha. Aslında çok söze hacet yok. Her vatansever, bu fotoğrafı gördüğünde yanlışı da görür. ’Cumhuriyet’ ve ’vatan’ dendiğinde kendilerini boy aynasında gören CHP’nin aklı Milli Kurtuluşumuzun ve kuruluşun mimarı Atatürk’e bu saygısızlığı yaparken, bu gaflete düşerken neredeydi bilmiyoruz” dedi.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu büstleri muhtarlara dağıttı.

HAKARETİN AFFI YOK

AK Partili Sürekli şöyle devam etti: “Hatırlatmak isteriz ki Atatürk, 1 Haziran 1915’te albay, 1 Nisan 1916’da tümgeneral olmuştur. Büyük zaferden önce de ayrıldığı askerliğe başkomutan olarak dönmüştür. 19 Eylül 1921 tarihinde de mareşal ve gazi unvanını almıştır. CHP Atatürk’e bu saygısızlığın, hakarati i görmezden gelmek mümkün değildir; affı yoktur.”

PAYLAŞIMLARI SİLDİLER 

Skandal Konak’ın Ulubatlı Mahalle Muhtarı Şengül Kahramaner’in ziyarete ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmasıyla ortaya çıktı. Birçok kişi büstün Atatürk’e benzememesi konusunda eleştiride bulundu. Eleştirilerin ardından Muhtar Kahramaner paylaşımını sildi. Muhtar Şengül Kahramaner kendi sayfasında yaptığı paylaşımı silmesine rağmen konuyla ilgili kısa sürede çok sayıda paylaşım yapıldı. 

Kaynak Akşam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.