DOLAR 32,573
EURO 34,9835
ALTIN 2424,713
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Çin, ABD’yi nadir element ile tehdit etti

Pekin’in Washington’la devam eden ticaret savaşında, ‘nadir elementler’ üstünlüğünü kullanacağı belirtildi.

Çin, ABD’yi nadir element ile tehdit etti
30.05.2019
16
A+
A-

Pekin’in Washington’la devam eden ticaret savaşında, ‘nadir elementler’ üstünlüğünü kullanacağı belirtildi.

“BİZİ HAFİFE ALMAYIN”

Çin Kominist Partisi’nin amiral gemisi People’s Daily’de çarşamba günü yer alan baş makalede, Çin’in niyeti üzerine tarihsel önemi olan bir dil kullanılarak, “ABD Çin’in ticaret savaşında kapasitesini hafife almamalıdır.” denildi.

Gazetede yer alan yorumda, “seni uyarmadığımı söyleme” anlamında gelen nadir kullanılan bir deyime yer verildi. Bu spesifik söylem gazetede, daha önce Çin’in 1962 yılında Hindistan ile savaşmasından önce kullanılmıştı.

Çin, ABD'yi nadir element ile tehdit etti

Nisan ayında ise Çin Kominist Partisi’ne bağlı olan Global Times gazetesinde, “Çin’in diplomatik diline aşina olanlar bu sözcüğün ne anlama geldiğini çok iyi bilirler” denmişti. Bu sözcük aynı zamanda, 1979 yılında Çin’in Vietnam ile ilişkileri kopmadan önce de kullanılmıştı.

People’s Daily Çin’in “Ticaret savaşında misilleme olarak nadir elementlerin kullanılıp kullanılmayacağını söylemek zor değil.” dedi.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’ndan bir yetkili, CCTV’ye yaptığı açıklamada, “Çin’in gelişimini bastırmak isteyenler, ihraç edilen nadir elementlerle neler yapıldığını gördüklerinde mutlu olmayacaklar.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.