DOLAR 32,5426
EURO 34,9962
ALTIN 2426,111
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na ilk kadın müdür

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda (CSO) ilk kez kadın müdür göreve getirildi.Sibel Ayhan Bayer ailelere uyarılarda bulunararak “Çocuklarda yeteneğin keşfi için yönlendirme önemli. Çocuklarınızı konser salonlarına, tiyatro salonlarına, bale gösterilerine, her türlü kültür sanat etkinliğine götürün” dedi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na ilk kadın müdür
03.04.2022
4
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) ilk kadın müdürü olan flüt sanatçısı Sibel Ayhan Bayer, “Çocuklarda yeteneğin keşfi için yönlendirme önemli. Çocuklarınızı konser salonlarına, tiyatro salonlarına, bale gösterilerine, her türlü kültür sanat etkinliğine götürün.” dedi.

Dokuz yaşında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarının flüt bölümüne başlayan Bayer, üniversite kadar devam eden eğitim sürecini tamamlayarak Almanya’da yüksek lisans ve solistlik eğitimi aldı. Doktora eğitimini de tamamladıktan sonra tekrar Türkiye’ye dönen Bayer, farklı orkestralarda çalışmaya başladı.

Uzun yıllar Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasında çalışan Bayer, 10 yıl önce katıldığı ve flüt sanatçısı olarak yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında ilk kez kadın müdür olarak görev aldı.

Bayer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yüz yıllık bir sanat kurumunda bir kadın müdür olarak görev almanın onur verici olduğunu söyledi.

CSO tarihinde 1957’den bu yana 65 yönetim seçimi yapıldığını ancak hiçbirinde kadın müdür yer almadığını anımsatan Bayer, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında hiç olmaması tarihi ile çok bağdaşan bir durum değil ama şunu söylemeliyim ki diğer kurumlarda bu görevi sürdüren sanatçı arkadaşlarım oldukça başarılı çalışmalar sergilediler ve sergiliyorlar.” diye konuştu.

CSO’nun köklü tarihi ve sistemiyle diğer kurumlardan ayrıldığını belirten Bayer, böylesine tarihi olan bir kurumda uluslararası ve üst düzey işler yapma yükümlülüğünün bulunduğunu dile getirdi.

On yaşındaki kızının da kendi isteğiyle flüt eğitimi aldığını anlatan Bayer, çocukların kültür sanat alanında ebeveynlerinin yönlendirmesine ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Bayer, “Çocuklarda yeteneğin keşfi için yönlendirme önemli. Çocuklarınızı konser salonlarına, tiyatro salonlarına, bale gösterilerine, her türlü kültür sanat etkinliğine götürün.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.