DOLAR 32,3252
EURO 35,1214
ALTIN 2303,237
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Cumhuriyetin 95’inci yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı

MERSİN’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Mersin’de, Cumhuriyet’in 95’inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 7’den 70’e binlerce Mersinli ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk baskılı tişörtleri ile kutlamalara katıldı.

 

Vali Ali İhsan Su’nun Kültür Merkezi’nde tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Alanı’nda devam etti. Su, beraberinde Büşükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ile askeri araç üzerinde Mersinlilerin bayramını kutladıktan sonra yaptığı konuşmasında, “Milletimiz, hürriyetini ve bağımsızlığını güvence altına alma, milli ve manevi değerlerine uzanan elleri bertaraf etme gayesi ile tarihin her döneminde bir ve bütün olarak büyük mücadeleler vermiştir. Şartların oldukça ağır, imkansızlıkların hat safhada olduğu bir dönemde dahi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderleğinde kenetlenen milletimiz, büyük fedakarlıklar ve eşsiz kahramanlıklar ile verdiği Kurtuluş Savaşı’nı mutlak bir zaferle sonuçlandırmıştır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu şanlı zafer, Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği ve milli iradeyi esas alan Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandırılmıştır” ifadelerini kullandı.