DOLAR 32,3643
EURO 34,9775
ALTIN 2325,937
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Güneşte fazla kalmayın güvenli egzersiz yapın

ANKARA HABERLERİ Güneşte fazla kalmayın güvenli egzersiz yapınHürriyet Haber 26.06.2019 – 15:56 Son Güncelleme : 27.06.2019 – 09:01

Güneşte fazla kalmayın güvenli egzersiz yapın
22.07.2019
14
A+
A-

Çiçeği burnunda anne adaylarının merak ettiği konular arasında ‘Yaz aylarında nelere dikkat etmeliyiz, seyahat öncesi ne gibi önlemler almalıyız, havuza-denize girebilir miyiz? soruları sıkça yer alıyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, yaz gebelerine şu tavsiyelerde bulundu:

*Seyahat öncesi doktorunuza, seyahatin ve koşullarının sizin için uygun olup olmadığını mutlaka danışmalısınız.

*Uçak ya da otobüs firmaları tarafından ikram edilen sıcakta hızlıca bozulabilen yiyeceklerden uzak durmalı. Kendi aracınız ile seyahat ediyorsanız sık sık molalar vermeli ve yürüyüş yapmalısınız.

*Sıcak duş, spa, solaryum ve sauna dahil sıcaklığınızı artıracak etkinliklerden kaçının.

*Güneşte uzun süreler geçirmemeye çalışın. Güneş koruyucu krem mutlaka kullanmalı. Baş dönmesi, bulanık görme, kızarıklık gibi sıcak çarpması belirtilerini hamileliğin tipik yakınmaları olduğunu düşünmeyin.

*Güneşin dik açı ile gelmediği sabah saatleri ve akşam üzeri temizliğinden emin olduğunuz havuz-denize girebilirsiniz. Kalın kenarlı şapkalar tercih etmelisiniz.

*Güvenli bir şekilde egzersiz yapın. Egzersizden önce ve sonra bol miktarda su veya elektrolit içeren sıvılar içtiğinizden emin olun.

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Güneşte fazla kalmayın güvenli egzersiz yapın hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 26 Haziran 2019 tarihinde saat 15 56’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Güneşte fazla kalmayın güvenli egzersiz yapın haberi güncellenecektir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.