DOLAR 32,337
EURO 35,1068
ALTIN 2240,499
BIST 8723,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Huawei, Androide rakip olacak işletim sistemini resmen tanıttı

Huawei, Android işletim sistemi ile rekabet edeceği Harmony işletim sistemini (Çince Hongmeng) Geliştirici Konferansı 2019’da resmen tanıttı.

Huawei, Androide rakip olacak işletim sistemini resmen tanıttı
19.08.2019
5
A+
A-

TM Dijital Haber Merkezi

Huawei, Çin’in Dongguan şehrinde gerçekleştirilen Huawei Geliştirici Konferansı 2019’da uzun süredir üzerinde çalıştıkları işletim sistemini tamamladıklarını ve ilk Harmony işletim sistemine sahip olacak telefonun (Honor Smart Screen) cumartesi günü piyasaya sunulacağını açıkladı.

Huawei Tüketici Ticaret Grubu CEO’su Yu Chengdong, Harmony işletim sisteminin Huawei ekosisteminde devrim yaratacağını ve pek çok platformda çalışabilme özelliğine sahip olduğunu söyledi.

Şirket yetkilileri, Harmony OS’un Android ve iOS’tan tamamen farklı olduğunu, bu sistemin daha güvenli ve etkili olacağını da öne sürdü.

Huawei tarafından paylaşılan slaytlara göre, performans teorik olarak Android ve diğer Linux tabanlı işletim sistemlerinden daha iyi. Huawei, Harmony OS’un basitleştirilmiş bir protokole sahip dağıtılmış bir sanal veri yolu kullandığını söylüyor.

Huawei’nin yeni işletim sistemi hakkında bu hafta boyu devam edecek olan Geliştirici Konferansı’nda daha fazla bilgi paylaşılacağı bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.