DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

İlk yerli ve elektrikli otomobil projesi

İlk yerli ve elektrikli otomobil projesi
04.06.2019
7
A+
A-

Türkiye, kendi aracını yapmak için kolları sıvadı. Projede ilerleme kaydedilince otomobil ile ilgili bazı detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

ANKARA- İSTANBUL ARASI TEK ŞARJ

Türkiye’nin ilk yerli otomobili, elektrikle çalışacak ve 500 kilometre menzilli olacak. Yani bununla birlikte Ankara- İstanbul arası tek şarjla gidilebilecek.

İlk yerli ve elektrikli otomobil projesi

İLK YERLİ ARAÇ 2022 YILINDA PİYASALARDA

Aracın prototipi 2019 yılının sonunda ortaya çıkacak. 2022 yılı ikinci yarısında ise araç hazır olacak ve piyasaya sunulacak.

İlk yerli ve elektrikli otomobil projesi

ARAÇ VERGİSİ OLMAYACAK

Yurt dışından ithal edilen araçlarda ise yüzde 55’lik bir vergi alımı var. Ancak, bu araç yapılırsa vergi uygulanmayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.