DOLAR 32,3423
EURO 35,1067
ALTIN 2238,655
BIST 8884,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

İmamlara ‘senet oyunu’

Çoğu imam onlarca kişiye sahte senetlerle icra takibi başlatan emekli imam ve sevgilisi hakkında 500 yılı aşan hapis istemi ile dava açıldı. Bilirkişi raporlarına göre davaya konu senetler, konut kooperatifine üye olan imamların attığı imzalar kullanılarak sonradan oluşturuldu. Ağır ceza mahkemesinde yargılanan suçlamaların odağındaki iki isim ise senetlerin gerçek olduğunu iddia etti.

İmamlara ‘senet oyunu’
20.03.2021
18
A+
A-

Çeşitli illerde görev yapan onlarca imam ‘sahte senetlerle’ dolandırıldıklarını iddia ederek şikâyetçi oldu. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasında çoğu imam 50’ye yakın kişi şikâyetçi konumda bulunuyor. Şikâyetçiler arasında vergi mahkemesi hâkimi S. T. de bulunuyor. ‘Resmi evrakta sahtecilik’ ve dolandırıcılık’ iddiası ile açılan davanın sanık sandalyesinde ise emekli imam Davut Başkan (57) ile gönül ilişkisi yaşadığı belirtilen Rumen asıllı Genica Adam (54) yer alıyor. Anılan davanın gerisinde ise Davut Başkan’ın bir dönem başkanı olduğu Gül Kılıçlar Yapı Kooperatifi’nin hayata geçirdiği bir konut projesi yer aldı. Kooperatif, İstanbul Silivri’de bir konut projesi geliştirme kararı aldı. Söz konusu projeden ev almak isteyen çoğu imam onlarca kişi de kooperatife üye oldu. Kooperatif üyeliği sürecinde üyelerin imza sirküleri de alındı.

İCRA YAZILARI GELDİ

Kooperatif 2012’de başladığı konut projesini geç de olsa tamamladı ve üyelerin çoğu ödemelerini yaptı tapularını aldı. Ancak bu süreçte bir kısım üye ile dönemin kooperatif başkanı Davut Başkan arasında tartışma çıktı. Üyeler, kooperatifte usulsüzlük olduğu iddiasında bulundu. Söz konusu iddiaların gerisinde ise konut projesinin yüklenicisinin Davut Başkan ve Genica Adam’ın sahip olduğu Gendav İnşaat şirketi yer aldı. Başkan ve Adam hakkında ‘usulsüzlük’ iddiası ile yapılan suç duyurularına ilişkin süreç devam ederken, kooperatif yönetimi değişti. Üyelerin çoğu tapularını aldıktan kısa süre sonra ilk şoku yaşadı. Sahibi oldukları evleri için ödemelerini yapan 50’ye yakın üye birer birer icralık oldu.

Emekli imamdan büyük vurgun İmamlara ‘senet oyunu’

TOPLU DAVA AÇILDI

İcra takiplerinde alacaklı konumda kimi zaman Gendav İnşaat şirketi, kimi zaman ise Davut Başkan’ın ismi yer aldı. Kooperatif üyeleri bir yandan gelen haciz yazıları ile uğraşırken bir yandan da icra takibine konu senetlerin sahte olduğunu öne sürerek savcılıklara başvurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan şikâyetleri tek tek topladı. İcra takibine konu senetler üzerinde inceleme yapıldı. Hazırlanan bilirkişi raporları, senetlerin sonradan oluşturulduğunu ortaya koydu. Savcılık, Davut Başkan ve Genica Adam hakkında dava açtı. İki sanık hakkında verilen yurtdışına çıkış yasağı ise sürüyor.

Emekli imamdan büyük vurgun İmamlara ‘senet oyunu’

‘BORÇLARINI ÖDEMEDİLER’

Suçlamaların odağındaki isimlerden Davut Başkan, savcılık ifadesinde takibe konulan senetlerin gerçek olduğunu öne sürdü. Başkan, “Borçları vardı. Bazıları aidatını ödemedi. Bu borçları nedeni ile haklarında icra takibi yapıldı. Senetler de gerçek” dedi. Suçlanan bir diğer isim Genica Adam ise Hürriyet’in soruları üzerine “Esas mağdur olan benim. Benim şirketim alacaklı. O projeyi ben yaptım ancak hak edişlerimi alamadım. Bu nedenle takip yaptım. Ben kimseyi dolandırmadım” diye konuştu.

Emekli imamdan büyük vurgun İmamlara ‘senet oyunu’

‘SENETLER SAHTE’

Bir kısım şikâyetçinin avukatı Selcan Afacan ise “Müvekkillerin hemen hepsi diyanet görevlisi. Bu kişiler, haksız yere icra takibine maruz kaldı. Sahte olduğu ortaya çıkan senetlerin kimi 75 kimi 100 bin liralık. Bu takiplere karşı da bir dizi dava açıldı. Bazıları lehte sonuçlandı. Çıkan bilirkişi raporları senetlerin sahte olduğunu ortaya koydu. Öte yandan sanıklar hakkında açılan ceza davası ise sürüyor” bilgisini verdi.

Canlı Borsa – Altın Fiyatları – Döviz Kurları için Bigpara

Kaynak Hürriyet

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.