DOLAR 32,3335
EURO 35,0747
ALTIN 2308,147
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

İYİ Parti’den Ukrayna krizine ilişkin flaş açıklama

İYİ Parti’den, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin, “Ukrayna ve Rusya arasındaki uzlaşmazlığın, bağımsız ve egemen bir devletin toprak bütünlüğünün ne ad altında olursa olsun ihlal edildiği bir noktaya gelmiş olması uluslararası hukukun ve kurallarının ihlali niteliğinde.” değerlendirmesinde bulunuldu.

İYİ Parti’den Ukrayna krizine ilişkin flaş açıklama
24.02.2022
7
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısının ardından Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Ukrayna ve Rusya arasındaki uzlaşmazlığın, bağımsız ve egemen bir devletin toprak bütünlüğünün ne ad altında olursa olsun ihlal edildiği bir noktaya gelmiş olması uluslararası hukukun ve kurallarının ihlali niteliğinde.” ifadesi kullanıldı.

Bunun, Avrupa’nın güvenlik mimarisinin temel belgesi olan Helsinki Nihai Senedi ve o zamandan bu yana varılan diğer mutabakatların da yok sayılması anlamına geldiği belirtilen açıklamada, “Rusya’nın ‘Özel Askeri Harekat’ adı altında Ukrayna’nın Donbas bölgesinde yürüttüğü, Ukrayna’nın ‘silahsızlandırılması’ adı altında ülkenin diğer bölgelerine de yaymış olduğu bu saldırının hem Ukrayna vatandaşları hem de Ukrayna’nın altyapısı ve ekonomisi açısından yıkıcı sonuçları olması kaçınılmaz görülmektedir.” denildi.

Açıklamada, iktidarın bu kaygı verici durumun özü konusunda mevcut askeri çatışma ortamında siyasi çağrıların ötesinde yapabileceği pek bir şey bulunmadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Ekonomimizin mevcut kırılganlığı da dikkate alınarak, öncelik krizin ülkemize olabilecek yansımalarının asgari düzeyde tutulmasına, diğer ifadeyle krizin ülkemiz açısından gündeme getireceği sıkıntıların yönetilmesine verilmelidir.

Günümüzdeki durum iktidarın değil, ülkemizin sorunudur. Bu sorunun aşılması ise ulusal çıkarlarımızın gereği atılması gerekecek adımların istişare ve ortak akıl çerçevesinde belirlenmesi ile mümkün olabilecektir. TBMM’nin bu konuyu ele alacak olmasını memnuniyetle karşılıyor ve kriz yatışıncaya kadar TBMM’nin, tüm siyasi parti liderlerinin düzenli bir şekilde bilgilendirilmeleri ve gerekiyorsa bir araya getirilmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Bu krizden hem ülkemiz hem de bölgemiz için çıkarılacak çok ders vardır. Bunların analizini zamanı geldiğinde yapmak ve bu tür durumların tekrarını önlemek üzere yapılabilecekleri belirlemek de bir ulusal öncelik olmak durumundadır.”

Haberizi.Com ile Doğru Zamanda Doğru Haber okuyucularına her zaman dığru haber sunmaktadır ve sunmaya devam edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.