DOLAR 32,5088
EURO 34,5752
ALTIN 2491,506
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamak gerek

Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamak gerek
08.04.2020
10
A+
A-

Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamak gerek

Koronavirüs belirtisi göstermiyorsunuz ama tedbir amaçlı test yaptırdınız ve negatif çıktı diyelim. Bu sizi o an için rahatlatsa da süreç içinde pozitif de çıkabilme ihtimalinizin ortadan kalkmadığını hiç unutmamalısınız.

“TESTİ NEGATİF ÇIKANLARIN TEKRAR NEGATİF ÇIKMA GARANTİLERİ YOK”

Uzmanlar, salgının sürdüğü her gün test yaptıran ve negatif çıkan herkesin bu hastalık için adaymışçasına tedbirli olmayı sürdürmeleri gerektiğini söylüyor.

KORONAVİRÜSÜ YENENLER TEKRAR BU HASTALIĞA YAKALANIR MI

Koronavirüsü yenenlerin tekrar hastalığa yakalanma konusu, henüz bilimsel olarak bir netlik kazanmadı.

Ancak uzmanlar, koronavirüse yakalanıp da iyileşenlerin tekrar bu hastalığa yakalanma riskini taşıyabileceğini ve aksi ispat edilene kadar tedbirin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çiziyor.

VÜCUDUMUZUN SAVUNMA MEKANİZMASINI GÜÇLENDİRELİM

Koronavirüsle savaşta iki önemli silahımız var. Birisi beslenme diğeri ise uyku.

İyi beslenme ve uyku silahı, sadece dünyayı saran bu virüse karşı değil hayatın her aşamasında ihtiyacımız olan iki kritik konu.

O zaman koronavirüs salgınında kendimizi savunacağımız yani savunma mekanizmamızı güçlendirecek silahlarımızı tanıyalım ve mücadele için donanımımızı tamamlayalım.

Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamak gerek

İYİ BESLENELİM

İyi ve dengeli beslenme sağlıklı olmamızı sağlayacak ve vücudumuzun gelecek olan saldırılara karşı direncini artıracak.

İyi beslenmek için yeşil sebzeler, c vitamini bol meyveler bize yardımcı olabilir. Bu süreçte protein bakımından güçlü besinler ve süt ürünleri iyi birer güç kaynağı olarak göze çarpıyor.

Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamak gerek

YAĞLI YİYECEKLERDEN, KIZARTMALARDAN UZAK DURALIM

Aşırı yağlı, hamurlu yiyecekler, kızartmalar, bol porsiyonlu tabaklar böyle bir zamanda uzak durmamız gerekenlerin başında geliyor.

Evlerde kaldığımız bugünlerde ekmek ve un ürünlerinden elimizden geldiğince yer almadığı ve atıştırmalıkların hatta paketlenmiş ürünlerin uzağında bir mutfak alışkanlığına ihtiyacımız var.

Bol yeşillikle, domatesli biberli salatalar ise hep başucumuzda olsun.

Çikolata da yiyelim tabii. Bu stresli günlerde kendimizi az da olsa şımartmaya ve mutluluk hormonu almaya ihtiyacımız var. Ancak bunu da çok abartmadan yapalım. Her şey kararında.

Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamak gerek

SIVI TÜKETELİM

Bol bol su içelim. Sıvı tüketelim. Limonatalar yapmaya çalışalım. Yoğurt yiyelim.

GÜZEL UYUYALIM

İyi bir uyku, yani saat açısından yeterli, bölünmemiş bir uyku dinlenmemize yardımcı olacak ve kendimizi dinç hissetmemizi sağlayacak.

İyi bir uyku için temiz, havalandırılmış, aşırı sesten ve ışıktan arındırılmış bir ortama ihtiyacımız var. Rahat ve huzurlu bir uykuya hazırlanmak için ılık bir süt belki biraz kitap okumanın da faydası olabilir.

Dışarıdaki koronavirüsün bize ve yakınlarımıza zarar vermesini istemiyorsak dikkat edeceklerimiz var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.