DOLAR 32,3263
EURO 35,11
ALTIN 2305,552
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Lösemi hastası öğrenci, 23 aylık mücadeleyi kaybetti

Lösemi hastası öğrenci, 23 aylık mücadeleyi kaybetti
15.07.2019
14
A+
A-

İzmir’de yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Atakan Gür, 23 ay önce öksürük, halsizlik şikayetleriyle gittiği hastanede lösemi hastası olduğunu öğrendi.

BAĞIŞ KAMPANYASI

2018’in Ekim ayında hastalığının merkezi sinir sistemine nüksetmesi sonucu 17 gün boyunca yoğun bakım servisinde kalan ve bu süreçte uyutulan, konuşma ve işitme yetilerinin yanı sıra hafızasını da kaybeden Gür, bir süre sonra iyileşerek bu yetilerinin bir kısmını geri kazandı. Tek çaresi kök hücre nakli olan Gür’ün ailesi, uygun donör bulunması için bağış kampanyası başlattı.

Lösemi hastası öğrenci, 23 aylık mücadeleyi kaybetti

NAKİL GERÇEKLEŞTİRİLEMEDİ

Ailenin çağrıları ve duaları karşılık buldu. Atakan için yapılan taramalarda, hem Almanya’dan hem de Türkiye’den, ikisi de 10’da 9 uyumlu iki donör bulundu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Atakan Gür’e, kemoterapi tedavisinin tamamlanmasının ardından kök hücre nakli yapılması planlandı. Ancak planlanan nakil gerçekleştirilemedi.

Lösemi hastası öğrenci, 23 aylık mücadeleyi kaybetti

YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Hastalığına bağlı olarak, beyninde kitle olduğu tespit edilen ve görme kaybı yaşayan Atakan Gür, yaklaşık 2 ay önce aynı hastanede beyin ameliyatı geçirdi. Gür’ün beynindeki kist alındı. Gür, yaşadığı görme kaybı problemini de büyük ölçüde atlattı. Atakan Gür’e, 28 Haziran’da, 10’da 9 uyumlu donörden kök hücre nakli yapıldı. Ancak işlemin üzerinden 12 saat geçmesinin ardından Gür, aniden fenalaştı. Nefes alamayan ve yoğun bakıma alınarak solunum cihazına bağlanan Gür, dün öğle saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti.

Lösemi hastası öğrenci, 23 aylık mücadeleyi kaybetti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.