DOLAR 32,3407
EURO 35,0996
ALTIN 2239,009
BIST 8885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Lübnan’a destek ziyareti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a geldi. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Hassan Diyab ile görüşecek Oktay’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik etti. Fuat Oktan ziyaretle ilgili yaptığı açıklamasında ‘Türkiye sonuna kadar yardıma hazır bunu ifade ettik. Son olarak da Beyrut limanının inşası tamamlanana kadar da Mersin limanımızın Lübnan’ın hizmetinde olacağını belirttik’ ifadelerini kullandı.

Lübnan’a destek ziyareti
08.08.2020
34
A+
A-

Oktay’ı, Refik Hariri Havalimanında Lübnan Dışişleri Bakanı Charbel Wehbe, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl ile AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve büyükelçilik mensupları karşıladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da eşlik ettiği Oktay, 154 kişinin hayatını kaybettiği 6 bin kişinin yaralandığı patlamayla sarsılan Lübnan’da Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Hassan Diyab ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, resmi görüşmelerin ardından patlamanın meydana geldiği limanı da ziyaret ederek AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince yardım çalışmaları yürütülen bölgede incelemelerde bulunacak.

FUAT OKTAY: TÜRKİYE OLARAK HAZIRIZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Lübnan ziyareti ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Başsağlığı dilemek için buradayız. Biz bütün imkanlarımızla Türkiye olarak buradayız, arama kurtarma ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Gıda yardımlarımızla AFAD, Kızılay sivil toplum örgütleri Lübnan’la olduk.

Bu sabah gelirken de uçağımızda tıbbi malzemelerle geldik ve onları da yetkililere teslim ediyoruz. İlave ne tür desteklerimiz olur Sayın Cumhurbaşkanımızın tekliflerini de ilettik. Türkiye olarak hazırız, gıda yardımlarına devam edeceğiz.

Patlamadan 125 kilometre mesafede olan bir yerin dahi camları kırılmış. Yoğun bir cam ve inşaat malzemesine ihtiyaç var. Bunlarla ilgili yardımlarımız olabileceğini ilettik. Türkiye sonuna kadar yardıma hazır bunu ifade ettik. Türkiye’nin tüm hastaneleri ve tüm hava ambulansları Lübnan’ın hizmetindedir.

Son olarak da Beyrut limanının inşası tamamlanana kadar da Mersin limanımızın Lübnan’ın hizmetinde olacağını belirttik.

Lübnana destek ziyareti

Dünya haberleri ile lübnan haberleri dakika dakika yayınlayan internet haber sitesi Haberizi.com

Kaynak Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.