DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Meral Akşener’den açıklama: Kılıçdaroğlu’nun elektrik borcunu ödeyebilirim

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘fatura ödememe’ eylemi sonrası elektriğin kesilmesine ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarda bulundu. Akşener, ”Müsaade ederse hanenin borcunu ödeyebilirim” dedi.

Meral Akşener’den açıklama: Kılıçdaroğlu’nun elektrik borcunu ödeyebilirim
23.04.2022
6
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, faturaları ödemediği için evinin elektriğinin kesildiğini duyurdu. İttifak ortağı Meral Akşener haberi alınca Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi. Meral Akşener, ”Kılıçdaroğlu hem sözünü yere düşürmemiş olur müsade ederse hanenin elektrik borcunu ödeyebilirim o da Selvi Hanım için” dedi. 

Akşener teklifini şöyle dile getirdi:
-“3.5 milyon civarında elektrik abonesinin elektriği kesik, Sayın Kılıçdaroğlu oraya dikkat çekmek amaçlı bir tutum aldı, olumlu değerlendiriyorum bu tutumunu. Bu elektrik ve doğalgaz parasının bir şekilde ortadan kaldırılmasının fiyatı ne biliyor musunuz? 1 milyar 225 milyon lira. Cengiz İnşaat’ın ve Turkcell’in vergi borcunun silinmesinden daha düşük.

Kemal Kılıçdaroğlu, zamların geri çekileceği güne kadar faturalarını ödemeyeceğini söylemişti. 1030 liralık 3 aylık elektrik borcu olan Kemal Kılıçdaroğlu eşinden gelen telefonla elektriklerin kesildiğini öğrendi. Kılıçdaroğlu twitter hesabından “Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir” diyerek haberi duyurdu. 

Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile elektriklerin kesildiği evindeki ilk gece twitterdan canlı yayın yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu 1 hafta diyerek geri vites yaptı. Kılıçdaroğlu “Eşimle birlikte bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız. Adalet için bu ülkede kilometrelerce yol yürüdüm, şimdi karanlıkta oturacağım” dedi. Kılıçdaroğlu bir hafta sonra borcunu ödeyip elektriklerini açtıracak. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.