DOLAR 32,3441
EURO 35,1457
ALTIN 2238,572
BIST 8909,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Milyonlarca Facebook kullanıcısının telefon bilgileri sızdırıldı

Milyonlarca Facebook kullanıcısının telefon bilgileri sızdırıldı
08.09.2019
7
A+
A-

Son yıllarda birçok veri ihlaline adı karışan Facebook, yeni bir skandala daha imza attı. Sunuculardan kaynaklı bir güvenlik açığı nedeniyle milyonlarca kullanıcının, gizli bilgileri internet ortamına aktarıldı. Bu bilgiler arasında kullanıcıların telefon numaraları da bulunuyor.

133 milyon ABD’de, 18 milyon İngiltere’de ve 50 milyon da Vietnam’da olmak üzere toplam 419 milyon kayıtlı kullanıcının, telefon numaraları korunmasız şekilde internete sızdı. Bu veri ihlali, Facebook sunucusunun bir şifre ile korunmamasından kaynaklandı.

facedbook

Söz konusu güvenlik açığı nedeniyle, milyonlarca Facebook kullanıcısının telefon numaralarına ulaşılabiliyor. Söz konusu telefon numaralarının ise kötü niyetli kişiler tarafından dolandırma amaçlı kullanılabileceği belirtildi.

FACEBOOK: VERİLERİ TEMİZLEDİK

Facebook sözcüsü Jay Nancarrow ise kullanıcıların telefon numaralarına erişimin kesilmesinden önce verilerin temizlendiğini belirti. Ancak bu verilerin, Facebook’tan ne zaman kim tarafından temizlendiği ve neden temizlendiği bilinmiyor.

Facebook, uzun bir süre yazılımcıların, kullanıcıların telefon numaralarına erişimini engellemişti. Ayrıca sitede, arkadaşların telefon numalarını aramasını daha zor hale getirmişti. Ancak  verilerin, sızdırılan veri tabanına geçtiğimiz ayın sonunda yüklendiği tahmin ediliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.