DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

MSB Asal askerlik yerleri açıklandı! E devlet 99/4 askerlik yeri sorgulama sayfası haberimizde

MSB Asal askerlik yerleri açıklandı.. Askerlik yeri açıklandı mı? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılıyordu. Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden, ekim, kasım ve aralık celp dönemlerine ilişkin açıklama geçtiğimiz günlerde yapıldı. Kasım celbi askerlik yerlerinin e devletten duyurulacağı bildirildi. Askere gidecek olanlar heyecanla askerlik yeri açıklandı mı? sorusuna yanıt arıyor. 99/4 askerlik yeri sorgulama e devlet sayfası haberimizde..

MSB Asal askerlik yerleri açıklandı! E devlet 99/4 askerlik yeri sorgulama sayfası haberimizde
23.09.2019
20
A+
A-

MSB Asal askerlik yerleri açıklandı..  E devlet 99/4 askerlik yeri sorgulama sayfası haberimizde yer alıyor.Askerlik yeri açıklandı mı? sorusu vatani görevini yerine getirmek için askere gidecek olan vatandaşlar tarafından merak ediliyordu.  2019 kasım celbinde askere gidecek vatandaşlara e-Devlet aracılığıyla askerlik yerlerini öğrenebilecek.  Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü askerlik yerlerini belirledi ve 23 Eylül 2019 Pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Askerlik yeri açıklandı mı? diye merak edenler için 99/4 askerlik yeri sorgulama e devlet sayfası haberimizde..

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI

99/4 askerlik yerleri belli oldu. Ekim, kasım ve aralık aylarında silah altına alınacak yedek subay ve astsubay ile erlerin sınıflandırma sonuçları bugün duyuruldu. 99/4 askerlik yerlerini sorgulamak için aşağıdaki linki tıklayınız

Ekim, Kasım ve Aralık 2019 Tarihlerinde Silahaltına Alınacak Yükümlülerin Sınıflandırma Sonuçları

1.Ekim, Kasım ve Aralık 2019 celp ve sevk dönemleri sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır.

2. Ekim 2019 celp ve sevk döneminde silahaltına alınacaklar sevk evrakını;

23 Eylül – 30 Eylül 2019 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden,

23 Eylül – 01 Ekim 2019 tarihleri arasında askerlik şubelerinden,

3. Kasım 2019 celp ve sevk döneminde silahaltına alınacaklar sevk evrakını;

15 Ekim – 31 Ekim 2019 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden,

15 Ekim – 01 Kasım 2019 tarihleri arasında askerlik şubelerinden,

4. Aralık 2019 celp ve sevk döneminde silahaltına alınacaklar sevk evrakını;

15 Kasım – 01 Aralık 2019 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden,

15 Kasım – 02 Aralık 2019 tarihleri arasında askerlik şubelerinden alabileceklerdir.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden, ekim, kasım ve aralık celp dönemlerine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, söz konusu aylarda silah altına alınacak yedek subay ve astsubay ile erlerin sınıflandırma sonuçlarının 23 Eylül’de “e-Devlet”ten ve askerlik şubelerinden duyurulacağı bildirildi.
 
Seçim ve sınıflandırma sonucunda, bir ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile yedek astsubay adaylarının 1 Kasım 2019’da, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Ekim 2019’da, ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Kasım 2019’da, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanların da 2 Aralık 2019’da tertip edildikleri birliklere sevk edilecekleri bildirildi.

ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Er adayları askerlik yerleri bilgisini e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. e-Devlet’e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT’den kimlikleri karşılığında alabilecekler.

T.C kimlik numarası ve PTT’den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıkladıktan sonra kendilerini kapsayan hizmeti seçmeli. “Hizmet Adı” kutucuğuna kısa dönem askerler “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama”, uzun dönem askerler ise “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama” ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

‘Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu’ ya da ‘Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama’ butonuna tıklayacak olan er adayları, askerlik yerlerini bilgisini edinebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.