DOLAR 32,5692
EURO 34,7811
ALTIN 2492,248
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Okullar 31 Ağustos’ta açılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon programına katılarak gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, “Bizim amacımız okulları açmak. 31 Ağustos’ta okulları açmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Okullar 31 Ağustos’ta açılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı!
06.08.2020
11
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk’te yayımlanan “Tarafsız Bölge” programında Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AA’nın aktardığı habere göre, “Hiçbir öğretmenimizin, hiçbir çocuğumuzun riske gireceği bir duruma asla müsade etmeyiz. Bunun tartışılması bile söz konusu olmamalı.” diyen Bakan Selçuk, karar almadan önce hekimlere hafta hafta danıştıklarını, diğer ülkelerdeki tabloları da günlük olarak izlediklerini anlattı.

Okulların açılma tarihine karar vermenin de artık “ulusal bir meseleye” dönüştüğünü belirten Selçuk, şu şekilde konuştu:

“EN SAĞLIKLI KARARI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN, ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN VERİRİZ”

Okulların açılması konusuna “Bütünsel bir ekosistem gibi” yaklaşmak gerektiğini belirten Selçuk, şöyle konuştu:

Bakan Selçuk, Ahmet Hakan’ın 31 Ağustos’ta okulların açılıp açılmayacağını sorması üzerine de “Onun hazırlığını yapıyoruz ve ona hazırız. Çok net.” diye konuştu.

Ziya Selçuk, LGS öncesinde vaka sayısında patlama olacağı yönünde söylemler olduğunu hatırlatarak, “LGS’den sonra bir patlama olmadı.” ifadesini kullandı.

Sınava 1 milyon 473 bin çocuğun girdiğini aktaran Selçuk, şunları dedi:

OKULLARA SALGIN STANDARDI

Bakan Ziya Selçuk, Sanayi Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü ile Türkiye genelindeki tüm okulların bahçesinden öğretmenler odasına, kapı kollarından lavabolarına kadar her bir noktasının standardını çıkarttıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Okulları LGS sürecinde bu standartlara alıştırdıklarını anlatan Selçuk, okula girişten teneffüse kadar nelere dikkat etmek gerektiğinin standardının konulduğunun altını çizdi.

MESLEK LİSELERİ MASKE ÜRETİYOR

Pandemi sürecinde ihtiyaç duyulan dezenfektan ve maskelerin meslek liseleri tarafından üretildiğini anlatan Bakan Selçuk, artık dışarıdan bu ürünleri satın almadıklarını, hatta dışarıya da verdiklerini kaydetti. Selçuk, meslek liselerinde maske üreten makineler ile solunum cihazlarının da üretildiğini bildirdi.

Selçuk, bu hafta itibarıyla 31 Ağustos’ta okullara gönderilecek kitapların 4’te 3’ünü gönderdiklerini söyledi.

“ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ 4 SENARYO VAR”

Bakan Ziya Selçuk, pandemi sürecinde eğitim sisteminin nasıl işleyeceğine yönelik 4 senaryo üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Bu senaryolardan birisinde okulların kısıtlamasız şekilde tamamen açık olması halinde neler yapılacağının ele alındığını belirten Selçuk, ikinci senaryoda okulların tamamen kapalı olduğunu, derslerin online olarak verilmeye devam edildiğini söyledi.

Üçüncü senaryoyu, “Seyreltilmiş” olarak tanımlayan Selçuk, bu senaryoda okulun belirli günlerde açık olması, sınıf mevcudunun farklı günlerde sınıfa gelmesi, ders saatinin azaltılması, müfredatın seyreltilmesi, derslerin bir kısmının okulda, bir kısmının evde online olarak izlenebilmesi gibi alternatiflerin yer aldığını kaydetti.

Selçuk, dördüncü senaryonun ise sadece riskli illerde önlemlerin alınıp, kalanında kısıtlamasız sistemin uygulanması konusunun ele alındığını paylaştı.

Bu senaryoların kesinleşmiş konular gibi algılanmamasını isteyen Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

“CANLI DERSTE İNANILMAZ BİR ALTYAPI KURUYORUZ”

Bakan Selçuk, uzaktan eğitimde Türkiye’nin yakaladığı başarının altını çizerek, Türkiye’nin bu konuda “profesyonel bir yere” gittiğini vurguladı ve şunları ifade etti:

CANLI EĞİTİMDE 1 MİLYON HEDEFİ

Türkiye’deki öğrencilerin dörtte üçünün canlı eğitime erişimi olduğunu söyleyen Selçuk, “Eylülde 1 milyona çıkıyoruz. Bu dünya çapında bir iş. Çok gururluyuz bu açıdan.” dedi.

Bakan Selçuk, Türkiye’nin bazı yerlerinde televizyonu olmayan yerlere televizyon dağıtıldığını, bilgisayar erişimi olmayan öğrencilere de okullardaki bilgisayarları zimmet karşılığında verdiklerini söyledi.

Haberizi.Com ile Artık son dakika haberler Burada sizde Haberin izini bırakmayın. Haberizi.com sizlere daha iyi haberler sunmak için desteklerinizi beklemektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.