DOLAR 32,3492
EURO 35,1112
ALTIN 2303,132
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Özel okullar açılışa hazırlanıyor

17 Ağustos’ta açılması planlanan özel okullar hazırlıklarını hızlandırırken, ÖZDEBİR Başkanı Atalay “Yasak gelmezse Konya dışındaki tüm illerde eğitim-öğretime başlamaya hazırız. Velilerimizin içi rahat olsun” dedi.

Özel okullar açılışa hazırlanıyor
08.08.2020
23
A+
A-

Özel Eğitim Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Atalay, 17 Ağustos’ta eğitim öğretime başlaması planlanan özel okullarda yapılan hazırlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel okullarda MEB, Sağlık Bakanlığı ve TSE’nin belirlediği kurallar doğrultusunda hazırlıklar yapıldığını belirten Atalay, şunları kaydetti:

KONYA 1 HAFTA SONRA

“Hem devlet okullarımızın hem özel okullarımızın sokaktan daha güvenli olduğunu düşünüyoruz. Şu anda ‘okulları açmayın’ diye bir haber gelmezse 17 Ağustos’ta telafi eğitimi yapmak üzere bütün hazırlıklarımızı yaptık. Tüm alanlarımızı, gezinti alanlarımızı, sınıflarımızı, yemekhanelerimizi, bahçelerimizi eğitim öğretime hazırladık. Konya İl Pandemi Kurulu açılışı 31 Ağustos’a erteledi. Bunun dışındaki bütün illerde velilerimizin yüzde 90’a yakını çocuklarını okullara gönderecekler. Veliler çocukların artık yüz yüze eğitime başlamasını istiyorlar.”

TÜM TEDBİRLER ALINDI

“Sınıflarımızı seyrelttik, bazı okullarımız tekli sıralara geçti. Öğrenciler arasında 1.5-2 metre mesafe bırakacak şekilde 15-16 kişilik, 20 kişilik sınıflar düzenledik. Bizim 50-60 metrekare büyüklüğünde sınıflarımız var. Bakanlık bu süre içerisinde bu sınıfları da kullanabileceğimizi belirtti. Bunları da eğitim ortamlarına dönüştürdük. Çocuklarımızı eskiden aynı anda yemekhaneye çıkarıyorduk. Şimdi aralıklarla yapacağız.”

MEB’in dört senaryosu için planlama yapıldı 

“Ne tür bir eğitim olacağını Bakanlığımız bize bildirecek” diyen ÖZDEBİR Başkanı Atalay şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un daha önceden açıkladığı 4 senaryonun dördüne de hazırız. Hem seyreltilmiş uygun sınıflarda yüz yüze eğitime hazırız. ‘Eğitimin bir bölümünü yüz yüze bir bölümünü uzaktan yapın’ derlerse, biz öğretmen arkadaşlarla toplantılarımızı yaptık konularımızı belirledik. Hemen çok hızlı bir şekilde uzaktan eğitimlere de başlayabileceğiz. Hem 17 Ağustos için hem 31 Ağustos için özel okullar olarak eğitime hazırız.” 

Kaynak Akşam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.