DOLAR 32,3404
EURO 35,0808
ALTIN 2242,038
BIST 8873,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Randevular iptal mi? Sağlık Bakanlığı’ndan yeni düzenleme

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Pfizer/Biontech aşısıyla ilgili doz aralığının 6-8 haftaya çıkarılacağını açıklamasının ardından, Bakanlıktan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Pfizer/Biontech aşısı için ikinci doz randevularını almış olanların randevuları korunacak.

Randevular iptal mi? Sağlık Bakanlığı’ndan yeni düzenleme
29.04.2021
34
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında, “BioNTech aşısının birinci dozunun yapılmasından 12 gün sonra virüse karşı bağışıklığın oluşmaya başladığı” verisi ele alındı ve sonrasında iki doz arasındaki uygulama süresinin 6-8 haftaya çıkarıldığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, BioNTech aşısının ikinci dozu için Sağlık Bakanı Koca’nın duyurduğu bu karar öncesinde randevu alanlara, aşı olabilecekleri yeni tarih aralığı kısa mesaj yoluyla iletildi.

Sabah saatlerinde ise e-Nabız sistemi üzerinde, önceki randevu gün ve saatlerinde aşının uygulanabileceği bilgisi yer aldı.

Söz konusu değişikliğin, iki doz arası uygulama süresinin 6-8 haftaya çıkarılması kararının öncesinde ikinci doz randevusunu alanları kapsadığı, ikinci doz için henüz randevu almamış olanlara ise 6-8 hafta sonrasına randevu verileceği öğrenildi.

CNN Türk muhabiri Serhat Dal konuya ilişkin detayları aktardı:

İlk planlanan 28 gün sonra ikinci doz aşının olunmasıydı. Merak edilenler ortaya çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre birinci doz aşısını olduktan sonra ikinci doz aşısı için randevu alanlar için randevuları geçerli olacak ancak henüz ikinci doz aşı için randevu almayanlar için 6-8 hafta kuralı geçerli olacak. Mayıs ayının ortasından itibaren randevu alabilecekler.

BAKAN KOCA’DAN PFIZER/BIONTECH İKİNCİ DOZ AŞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Haziran ayıyla birlikte BioNTech aşısının teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Bugünkü toplantıda Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak BioNTech aşısının iki doz arasında uygulanma süresinin 6-8 hafta olarak karar verilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.