DOLAR 32,5603
EURO 34,8772
ALTIN 2437,323
BIST 9718,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Son dakika… Bakan Kurum deprem bölgesinde açıkladı: 150 konuş inşaatını başlatıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum, Denizli’de deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, “108 bina ağır hasarlı, 868 bina hafif hasarlı. Bozkurt’ta 150, Çardak’ta 100 konut yapacağız” dedi.

Son dakika… Bakan Kurum deprem bölgesinde açıkladı: 150 konuş inşaatını başlatıyoruz
09.08.2019
6
A+
A-

Bakan Kurum, dünkü 6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Denizli’nin Bozkurt ile Çardak ilçelerinde incelemelerde bulundu.Kurum incelemelerin ardından depremin bilançosu ve bölgede yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

Kurum, depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Bozkurt’ta 150 ve Çardak’ta ise 100 olmak üzere toplam 250 konut yapılacağını açıkladı.Bakan Kurum’un açıklamaları şöyle:

“ŞU AN İTİBARİYLE YARALI VATANDAŞIMIZ KALMADI”

Bugün yerinde tespitlerimizi yapıyoruz. Binalarımızın durumlarını inceledik. Akşam itibariyle tümü tamamlanmış olacak. Şu an itibariyle yaralı vatandaşımız kalmadı. Hepsi taburcu edildi. 976 binanın 108’i ağır hasarlı 868’i de hafif hasarlı olarak tespit edildi. Yaptığımız tespitlerle hızlı bir şekilde hak sahipleri belirlenerek yapım sürecine girmiş olacağız.

“BOZKURT VE ÇARADK BELEDİYELERİMİZE NAKDİ YARDIM YAPACAĞIZ”

Bozkurt ve Çardak belediyelerimize nakdi yardım yapacağız. Bozkurt ve Çardak’ta 976 binadan 108’i ağır, 868’i hafif hasarlı. Bozkurt’ta 88 bina ağır 653 bina az hasarlı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla vatandaşlarımızın yaralarını sarmak suretiyle Bozkurt’ta 150 konut ve cami inşaatı başlatıyoruz. En geç ay sonunda inşaat sürecinin başlamasıyla birlikte 5-6 ay içinde bu konutları tamamlayıp hak sahibi vatandaşlarımıza vereceğiz.

“ÇARDAK’TA 100 KONUT VE BİR CAMİ İÇİN TALİMAT VERDİK”

Çardak’ta 100 konut ve 1 cami inşaatı için TOKİ’ye yapım talimatı verdikİnşaatlar yakında başlayacak. İnşaatlar en geç 5-6 ay içinde tamamlanacak. Vatandaşlarımız kendi evlerini kendileri yapmak isterse faizsiz kredi sağlanacak. Hak sahibi belirleme çalışmalarımız sürüyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.