DOLAR 32,5365
EURO 34,8947
ALTIN 2429,797
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Temalı bölümlerle tıp müzesi açıldı

ANKARA HABERLERİ Temalı bölümlerle tıp müzesi açıldıAA 03.07.2020 – 01:25 | Son Güncelleme : 03.07.2020 – 08:41

Temalı bölümlerle tıp müzesi açıldı
04.07.2020
12
A+
A-

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nin 75’inci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Tıp Fakültesi Müzesi, düzenlenen törenle açıldı. Üniversitenin 75. Yıl Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen törende, fakültenin kurucularından Ord. Prof. Dr. Albert Eckstein’in Anadolu’yu dolaştığı yıllara ait fotoğraflardan oluşan sergi katılımcıların beğenisine sunuldu. Tıp Fakültesi’nin 75’inci yılını Ankara Tıp Müzesi ile taçlandırdıklarını belirten AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş şu bilgileri verdi:

AÜ’NÜN DEĞERLERİNİ GÖREBİLİRİZ

“Müzemizde Ankara Tıp’ın köklülüğünü, geleneklerini, tarihini ve değerlerini görebiliriz. Sanıyorum ki bu, gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli eserlerden biri olacak. Ankara Tıp’ın ruhunda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk vardır, çünkü Ankara Üniversitesi cumhuriyetin kurulan ilk üniversitesidir.” AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Çelik de müzenin bir yıl süren inşaat çalışmasının ardından 40 gün önce tamamlandığını ve sergilenen eserlerin 40 günde hazırlandığını dile getirdi. 

Temalı bölümlerle tıp müzesi açıldı

Müzede AÜ Tıp Fakültesi Mecmuası’nın ilk ve tüm sayıları, Gazete Ankara’nın ilk ve tüm sayıları ile hocaların çıkardığı bütün kitaplar yer alıyor.

Temalı bölümlerle tıp müzesi açıldı

Çok sayıda objenin toplandığı müzede geniş bir koleksiyon bulunuyor.

Temalı bölümlerle tıp müzesi açıldı

Müzede, ‘anatomide diseksiyon alanı’, ‘patolojide izlem ve gözlem alanı’ ve ‘ameliyathane simülasyonu’ gibi temalı bölümler de oluşturuldu.

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Temalı bölümlerle tıp müzesi açıldı hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 03 Temmuz 2020 tarihinde saat 01 25’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Temalı bölümlerle tıp müzesi açıldı haberi güncellenecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.